- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (22.03.2011, 14:09)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pianistul Dan Grigore, în concert, vineri, la Sala Radio
Pianistul Dan Grigore revine pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Jin Wang, vineri, de la ora 19.00, când va interpreta Concertul pentru pian şi orchestră semnat de Paul Constantinescu, informează un comunicat.
Urmărește
51 afișări
Pianistul Dan Grigore a prezentat Concertul pentru pian şi orchestră semnat de Paul Constantinescu la Montpellier (Franţa), în toamna anului trecut.
În partea a doua a serii, publicul va putea audia Simfonia a II-a în fa major, op. 90 de Johannes Brahms.
Dan Grigore a urmat studiile Conservatorului Rimski-Korsakov din Sankt-Petersburg (1962 - 1964) şi ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (1964 - 1966). Ulterior, la recomandarea academicianului Mihail Jora, a obţinut bursa Herder la Academia de Muzică din Viena.
De-a lungul carierei sale, a susţinut concerte şi recitaluri în cele mai mari săli de concerte ale lumii: Tonhalle - Zurich, Sala Conservatorului Ceaikovski şi Sala Ceaikovski a Filarmonicii din Moscova, Marea Sală a Filarmonicii din Sankt-Petersburg, Palatul Rudolphinum din Praga, Sala Regina Elisabeta din Anvers, Palatul UNESCO - Paris, CBSO - Birmingham, Auditorium Musical de Madrid, Gran Palau de Musică - Barcelona, Gasteig - Munchen, Schauspielhaus - Berlin, Bunka Haikan şi Casals Hall din Tokyo, Chopin Hall în Jerusalim etc.
După 1990, el este invitat să susţină concerte în colaborare cu ambasadele României, fie cu ocazia Zilei Naţionale, fie cu alte ocazii oficiale, în Italia, Vatican, Polonia, Tailanda, Belgia, Elveţia, Statele Unite ale Americii (unde a susţinut în ultimii doi ani şi concerte în memoria eroilor americani de la 11 septembrie). A realizat înregistrări la radio şi televiziune în România, Belgia, Japonia, China, Rusia, Ungaria, Germania, Franţa.
Dan Grigore a primit titlul de Cavaler al Artelor şi Literelor din partea statului francez. Totodată, el este membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului.
Dirijorul Jin Wang este un artist care are la activ peste 600 de concerte susţinute la pupitrul unor orchestre europene cunoscute: orchestrele simfonice radio din Copenhaga, Stockholm, Berlin, Filarmonică Regală din Liverpool, Orchestră Filarmonică Toscanini (Italia), Orchestră Simfonică din Praga (FOK), filarmonicile din Helsinki, Bergen, Stockholm, precum şi la pupitrul orchestrelor naţionale din Taiwan, China, Singapore, Coreea, Japonia etc.
A absolvit cursurile de măiestrie pentru dirijat la Conservatorul din Beijing, apoi s-a perfecţionat la Academia de Muzică din Viena cu renumitii profesori Osterreicher şi Leopold Hager. De asemenea, a beneficiat de îndrumarea maeştrilor Leonard Bernstein şi Zubin Mehta. Este laureat al mai multor concursuri internaţionale printre care Fittelberg (Polonia), Muzică secolului XX (Austria), Budapest Television (Ungaria), Dinu Niculescu (România), Primăvară la Praga (Cehia), Nicolai Malko (Danemarca), Arturo Toscanini (Italia).
Concertele sau spectacolele de operă dirijate de Jin Wang au prilejuit întotdeauna comentarii entuziaste ale publicului prezent în număr neobişnuit de mare, ale muzicienilor cu care a colaborat şi ale presei de specialitate. O altă latură a activităţii sale este şi aceea de compozitor, semnând Suitele "Impresii din Tibet" şi lucrările recente "Variaţiunile Nokia", "Würzburg Night-watchman", "New Year Hymn", "Song from the Roof of the World".
Biletele pentru concertul de vineri se găsesc la casa de bilete a Sălii Radio, prin reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, pe www.eventim.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe