Video Pictura "Ţărăncuţe (De la fântână)" de Nicolae Grigorescu, un tablou al lui Adrian Ghenie şi lucrări din colecţia lui Adrian Năstase, în licitaţia de iarnă de la Artmark

Cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu ieşită până astăzi din colecţiile private şi pusă în vânzare în piaţa de artă ,intitulată "Ţărăncuţe (De la fântână)" şi estimată la 90.000 -160.000 euro, este vedeta licitaţiei organizată de Artmark pe 20 decembrie,ora 19:00,la Marriott Grand Hotel.

Urmărește
971 afișări

Pentru colecţionari sărbătoarea Crăciunului înseamnă şi propunerea Artmark, o întoarcere la valorile tradiţionale româneşti reprezentate de: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nicolae Tonitza, Camil Ressu şi alţi artişti români.

Vedeta de necontestat este cea mai importantă pictură a lui Nicolae Grigorescu ieşită până astăzi din colecţiile private şi pusă în vânzare în piaţa de artă: "Ţărăncuţe (De la fântână)", estimată la 90.000 -160.000 euro.

Opera "Ţărăncuţe (De la fântână)" a aparţinut colecţiei istorice a sculptorului Constantin Baraschi şi a participat la expoziţia retrospectivă Nicolae Grigorescu din 1957 de la Muzeul de Artă al R.P.R., Bucureşti. Lucrarea, în curs de clasare în patrimoniul cultural naţional, este de o valoare artistică excepţională, iar colecţionarul care o pune în vânzare speră că, date fiind simbolistica naţională şi celebritatea iconografiei conţinute, aceasta va fi achiziţionată de un muzeu, pentru a fi expusă publicului larg.

O a doua lucrare reprezentativă pentru tematica grigoresciană, prezentă în licitaţie, este cea intitulată "Care cu boi la amiază" (estimată la 25.000 - 45.000 euro), tablou provenind din colecţia Maria Danciu, soţia artistului.

Licitaţia de Iarnă Artmark, aniversară (Casa Artmark împlineşte 8 ani de proiecte culturale în piaţa românească de artă) va fi sărbătoare a capodoperelor, dintre care multe sunt deja clasate în patrimoniul cultural naţional.

Aşadar, la Artmark se aşterne iarna. Ninge cu valori ale artei româneşti. O paradă a operelor de artă de patrimoniu şi de mare clasă, a numelor de referinţă în arta noastră plastică, precum: Ştefan Luchian, Iosif Iser, Camil Ressu, Ştefan Dimitrescu, Nicolae Dărăscu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Rudolf Schweizer-Cumpăna, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba.

De asemenea, în cadrul licitaţiei de iarnă de la Artmark, figurează tabloul „Pod” al lui Adrian Ghenie, estimat la 7.000 - 12.000 de euro.

Pe scurt, de la Nicolae Grigorescu la Adrian Ghenie, artistul român care doboară record după record în marile case de licitaţie din lume. Pe lângă toate acestea o frumoasă colecţie Jules Pascin şi câteva frânturi din colecţiile Lucian Blaga şi gen. Constantin Doncea.

O surpriză specială o reprezintă selecţia a 32 de lucrări din colecţia Jules Pascin aparţinând lui Adrian Năstase. O colecţie unică în România, construită pe parcursul a 20 de ani. Jules Pascin a fost prieten cu întreaga elită a artei pariziene în perioada trecerii de la impresionism la tumultoasa avangardă. Arta lui Jules Pascin merită şi atenţia colecţionarilor români, aşa cum se întâmplă deja în Occident, unde este apreciat şi expus, se arată pe pagina oficială Artmark.

Licitaţia va avea loc marţi, 20 decembrie 2016, ora 19.00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Mai multe detalii despre Licitaţia de iarnă de la Artmark, aici: http://www.artmark.ro/licitatii-curente/licita-ia-de-iarna-inclusiv-o-colec-ie-jules-pascin-i-secven-e-din-colec-iile-lucian-blaga-i-gen-constantin-doncea-edi-ie-aniversara-artmark-8-ani-233-2016.html?dir=asc&order=lot_nr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici