Piesa "Umbra albastră" a lui Bryan Reynolds, în premieră la Teatrul Naţional Cluj

Următoarea premieră a Teatrului Naţional din Cluj va fi piesa lui Bryan Reynolds, "Umbra albastră" şi va avea loc miercuri, la ora 19.00, în Studioul "Euphorion", spectacolul fiind realizat în cadrul Programului "Tineri Creatori".

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului Piesa "Umbra albastră" a lui Bryan Reynolds, în premieră la Teatrul Naţional Cluj

Bryan Reynolds (Imagine: drama.arts.uci.edu)

Bryan Reynolds, profesor la Universitatea Irvine, California, este autorul mai multor piese de teatru şi a numeroase studii, în special despre opera lui Shakespeare, dar şi a unor scenarii de film, fiind fondatorul unei companii de teatru cu care a efectuat turnee în România, Polonia şi Cehia.

"Umbra albastră" este cea mai nouă creaţie a lui Bryan Reynolds, în care scriitorul "americanizează" piesa lui Brüchner, '"Woyzeck".

Modernul Woyzeck – Joey parcurge un "moment transversal" marcat de incertitudini. Trăind într-o lume imaginară care se conduce după legile toleranţei, ale bunei înţelegeri şi nicidecum după cele ale societăţii de azi, alterate de bombardamentul mediatic, eroul va suferi un dezechilibru interior care-l va împinge la crimă.

Regia şi scenografia este realizată de Răzvan Mureşan, absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj, secţia regie.

Frankie Mazzoni este interpretat de Cristian Grosu, Maria Mazzoni de Patricia Boaru, Lia Bruno de Romina Merei, Tito Russo de Radu Lărgeanu, iar Joey Mazzoni de Maxim Miron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici