Pirateria online: Ce este legal, ce este ilegal pe DC++ sau torente?

Muzică, filme, cărţi, orice se găseşte pe internet. Mulţi descarcă astfel de conţinut cu ajutorul programelor de sharing şi permit mai departe altor utilizatori să preia diverse materiale. Ce este legal şi ce nu în tot acest proces şi ce rişti?

Urmărește
1292 afișări
Imaginea articolului Pirateria online: Ce este legal, ce este ilegal pe DC++ sau torente?

Pirateria online: Ce este legal, ce este ilegal pe DC++ sau torente? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Programele de tip DC++ în sine NU sunt ilegale, prin urmare poţi să le foloseşti liniştit în continuare. Problema apare în momentul în care alegi materialele de share. Astfel, dacă materialele din calculatorul tău devin publice şi laşi alţi utilizatori să descarce conţinut protejat, acest lucru se consideră infracţiune.

Cât despre torente, acestea sunt ilegale, pentru că odată ce intri în program şi începi descarcarea unor materiale purtătoare de drepturi, obligatoriu dai mai departe altora, adică devii seeder. Asta se întâmplă automat, deci tot ce descarci un alt utilizator încarcă, fără ca tu să poţi refuza acţiunea.

Citeşte mai multe despre pirateria online pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici