Ponta: Modernizarea Teatrului Naţional a fost scumpă, dar o să ne invidieze şi francezii, şi germanii

Modernizarea clădirii Teatrului Naţional din Bucureşti a fost foarte scumpă, necesitând o investiţie de peste 100 milioane de euro, dar spaţiul va fi cel mai modern şi mai frumos din Europa, România urmând să fie invidiată de germani, francezi şi oricine altcineva, a afirmat premierul Victor Ponta.

Urmărește
964 afișări
Imaginea articolului Ponta: Modernizarea Teatrului Naţional a fost scumpă, dar o să ne invidieze şi francezii, şi germanii

Ponta: Modernizarea Teatrului Naţional a fost scumpă, dar o să ne invidieze şi francezii, şi germanii (Imagine:Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Prezent la Cahul, în Republica Moldova, pentru semnarea memorandumului de finanţare în baza căruia lucrările la noul sediu al teatrului din Cahul, denumit "Bogdan Petriceicu Haşdeu", vor fi finanţate de Guvernul român, Ponta l-a invitat pe prim-ministrul moldovean, Iurie Leancă, să vină la rândul său la Bucureşti, în luna noiembrie, pentru inaugurarea clădirii modernizate a Teatrului Naţional.

"A fost foarte scumpă, însă va fi cea mai modernă şi mai frumoasă clădire a unui teatru naţional din toată Europa. O să ne invidieze şi francezii, şi germanii şi oricine altcineva", a spus Ponta, asigurându-i pe moldoveni că România îi va sprijini în decizia de a fi cetăţeni egali cu ceilalţi din Europa şi de a avea o viaţă la fel de bună cu aceştia.

"Cred că sunt foarte multe lucruri pe care putem să le facem împreună, sunt foarte multe proiecte pe care le-am început, fie că vorbim de proiecte economice - gazoductul, colaborarea economică - fie că investim împreună în grădiniţe sau în şcoli, fie că ajutăm copiii să ajungă mai uşor la şcoală sau ajutăm actorii talentaţi să poată călători şi aici, în Republica Moldova, şi în România, pentru ca să aibă cât mai mulţi spectatori şi cât mai multe spectacole", a afirmat Ponta, în discursul susţinut cu ocazia semnării memorandumului de finanţare.

El a apreciat că generaţiile viitoare vor fi ajutate, prin astfel de proiecte, să îşi dezvolte identitatea naţională, să cunoască tradiţia, arta şi valorile trecutului.

"Aş vrea şi îmi doresc să fim împreună toţi la momentul la care clădirea va fi finalizată, la momentul la care cu siguranţă o vom dota şi să mă invitaţi la prima piesă pe care actorii o vor juca aici, în noul teatru de la Cahul", a adăugat Ponta.

Premierul Victor Ponta se află, vineri, în Republica Moldova, unde, împreună cu omologul său moldovean, Iurie Leancă, vizitează, la Cahul, locaţia pentru construcţia noului sediu al unui teatru şi o grădiniţă, urmând să doneze Guvernului de la Chişinău, cu ocazia vizitei, 100 microbuze şcolare şi 35 autoturisme Dacia Duster.

Grădiniţa a fost de asemenea finanţată prin programul de asistenţă furnizat de Guvernul României pentru modernizarea infrastructurii de educaţie din Republica Moldova.

Executivul precizează, într-un comunicat, că noua vizită a premierului Ponta în statul vecin face parte din strategia Guvernului României de a susţine parcursul european al Republicii Moldova, prin proiecte concrete, de impact pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor Republicii Moldova.

Conform Guvernului de la Bucureşti, pe agenda discuţiilor dintre cei doi prim-miniştri figurează, pe lângă stadiul diverselor proiecte convenite în cursul întâlnirilor anterioare, noi proiecte de cooperare şi asistenţă, implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova (inclusiv componenta de comerţ liber) şi sprijinul concret pe care România îl poate acorda acestui proces.

Vor fi analizate şi ultimele evoluţii în ceea ce priveşte situaţia regională si atingerea obiectivului independentei energetice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici