- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (10.04.2011, 14:34)
Portrete ale Helenei Rubinstein, printre care şi unul de Dali, scoase la licitaţie la New York
Celebra fondatoare a companiei de cosmetice care îi poartă numele, Helena Rubinstein, o autoritate în materie de stil, este înfăşişată în 20 de portrete, semnate de diverşi artişti, printre care şi Salvador Dali, ce vor fi scoase la licitaţie de Sotheby's la New York, potrivit artdaily.org.
Urmărește
8 afișări
Tablourile vor fi scoase la vânzare în mai şi octombrie - cinci dintre ele vor fi incluse în licitaţiile de impresionism şi artă modernă din 3 şi 4 mai, iar restul vor fi scoase la licitaţie în octombrie - , însă toate sunt expuse de sâmbătă până marţi în galeriile Sotheby's de la New York.
Toate cele 20 de lucrări sunt scoase la vânzare de Fundaţia "Helena Rubinstein", fiind estimate la peste 2 milioane de dolari. Lucrările oferă totodată o perspectivă asupra relaţiilor apropiate pe care le-a avut Rubinstein cu personalităţi din lumea artei.
Vedeta acestui ansamblu este cu siguranţă lucrarea "Princess Arthchild Gourielle-Helena Rubinstein", de Salvador Dali din 1943, care va fi scoasă la vânzare pe 3 mai. Poate unul dintre cele mai reuşite portrete ale unor personalităţi din societate semnate de Dali, lucrarea o înfăţişează pe Rubinstein, prietenă de-o viaţă cu artistul, legată de nişte stânci cu propriile bijuterii şi este estimată la 1 - 1,5 milioane de dolari.
Printre portretele Helenei Rubinstein ce vor fi scoase la licitaţie, se mai numără lucrări ale artiştilor Pavel Tchelitchew, Marie Laurencin, Graham Sutherland, Raoul Dufy şi Roberto Montenegro.
La peste 100 de ani după ce a fondat Helena Rubinstein Inc., numele legendarei femei de afaceri rămâne sinonim cu frumuseţea şi eleganţa. Rubinstein a fost o inovatoare şi o pionieră, creatoarea uneia dintre primele mărci internaţionale de produse de frumuseţe şi prima femeie din lume care a ajuns milionară prin propriile eforturi. Născută în Polonia în 1870, Rubinstein a imigrat în Australia la vârsta de 18 ani şi, după numai doi ani, şi-a înfiinţat propria afacere având drept produs unic o cremă de faţă, care a devenit imediat un bestseller. Astfel, Rubinstein şi-a extins afacerea la Londra, Paris şi în Statele Unite ale Americii, compania ei devenind un pilon în industria cosmeticelor. Ea a fost de asemnea o colecţionară remarcabilă şi o susţinătoare a artiştilor, care şi-a umplut casele de la Londra, Paris şi New York cu opere de artă valoroase.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe