- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (13.08.2015, 17:29)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Postul de director general al Centrului Naţional al Cinematografiei, scos la concurs
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) va organiza, pe 3 septembrie, un concurs de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice vacante de director general al Centrului Naţional al Cinematografiei, care a fost condus până în prezent de Anca Mitran, din postura de director general interimar.
Urmărește
242 afișări
Postul de director general al Centrului Naţional al Cinematografiei a fost scos la concurs (Foto: AFP / Mediafax Foto)
Evaluarea candidaţilor se va face printr-un examen scris, organizat pe 3 septembrie, de la ora 10.00, la sediul din Bucureşti al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, potrivit unui anunţ din 3 august al ANFP.
Dosarele de înscriere la concurs pot fi depuse la sediul ANFP în termen de 20 zile de la data publicării anunţului în Monitorul Oficial, partea a III-a.
Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale în privinţa funcţiilor de conducere prevăzute de Legea numărul 188 din 1999 privind Statutul funcţionarilor publici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
De asemenea, cei interesaţi de conducerea Centrului Naţional al Cinematografiei trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 3 ani.
Pentru acest concurs, dosarele candidaţilor trebuie să includă mai multe documente, între care: copia actului de identitate; formularul de înscriere, conform anexei nr. 3 la H.G. nr. 611/2008, modificată; copiile diplomelor de studii şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări; copia carnetului de muncă sau, după caz, adeverinţă care să ateste vechimea în muncă şi, după caz, în specialitate.
De asemenea, candidaţii trebuie să depună cazierul judiciar (acesta poate fi înlocuit cu o declaraţie pe proprie răspundere, cu obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul documentului pe tot parcursul desfăşurării concursului, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data la care a fost declarat admis în urma selecţiei dosarelor, sub sancţiunea neemiterii actului administrativ de numire), dar şi o adeverinţă care să ateste starea de sănătate corespunzătoare şi o declaraţie pe propria răspundere sau adeverinţă care să ateste că nu a desfăşurat activităţi de poliţie politică.
Începând din august 2014, Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a fost condus de Anca Mitran, din postura de director general interimar. Aceasta a fost numită la conducerea CNC pe 25 august 2014, printr-un ordin al ministrului Culturii de la momentul respectiv, Kelemen Hunor.
Până la preluarea conducerii CNC, Anca Mitran a fost director al Arhivei Naţionale de Film (ANF).
Mitran a fost suspendată din funcţia de director al Arhivei Naţionale de Filme pe perioada în care ocupă funcţia de director general interimar al Centrului Naţional al Cinematografiei, aceasta putând să îşi reia atribuţiile de director al ANF la încheierea mandatului la CNC.
Înainte de Anca Mitran, Centrul Naţional al Cinematografiei a fost condus de Mihai Ioan Kogălniceanu. Acesta a fost numit director general interimar al Centrului Naţional al Cinematografiei în mai 2013, în locul fostului director general al CNC Eugen Şerbănescu.
Cu o lună înainte, în aprilie 2013, Guvernul a decis să îl numească la conducerea consulatului din Bologna, în locul lui Eugen Pineta, pe Eugen Şerbănescu, director general al Centrului Naţional al Cinematografiei. Eugen Şerbănescu ocupa funcţia de director general al CNC din 2006, după ce a câştigat un concurs organizat în acest sens de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.
Centrul Naţional al Cinematografiei este o instituţie cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Culturii.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe