- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.05.2011, 16:13)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Posturile care au de plătit amenzi şi riscă pierderea licenţei, motiv de discuţii aprinse la CNA
CNA a decis joi să trimită o scrisoare de atenţionare posturilor care au de plătit amenzi - mai multe dintre ele nefăcând dovada plăţii în termen de 6 luni, conform legii, şi riscând să-şi piardă licenţa -, pe fondul unei discuţii aprinse între Narcisa Iorga şi Christian Mititelu, implicând şi TVR.
Urmărește
7 afișări
Şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost prezidată de vicepreşedintele Ioan Onisei, fiind prezenţi membrii Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Attila Szasz, Cristina Trepcea, Christian Mititelu, Constantin Duţu şi Mihai Mălaimare.
Ioan Onisei a atras atenţia că există radiodifuzori care au primit amenzi de la CNA şi nu au făcut către Consiliu dovada plăţii în termen de şase luni, riscând retragerea licenţei, conform articolului 57, alineatul 1, litera d, din Legea audiovizualului: "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia".
Ioan Onisei a propus trimiterea unei scrisori de atenţionare pentru toţi radiodifuzorii, având însă o listă cu posturile în cauză care nu a fost făcută publică.
Narcisa Iorga avea la rândul ei această listă, precizând că a solicitat-o de la Serviciul Juridic, iar Christian Mititelu a întrebat de ce nu a fost pusă lista la dispoziţia membrilor CNA.
"Acum două luni şi jumătate am cerut această listă", a spus Iorga. "Atunci trebuia să o avem toţi", a intervenit Christian Mititelu. "Domnul preşedinte a amânat discuţia, iar eu, alaltăieri, în şedinţă, am întrebat din nou acest lucru", a spus Iorga.
Fiind întreruptă de Mititelu, Iorga a spus: "Nu pot să cred că un om care a trăit atâta timp în Marea Britanie are apucături de Ferentari (...) Alo, alo, alo, daţi-mi un ciocănel ca să pot să termin fraza. Obraznic sunteţi dumneavoastră, pentru că sunteţi un dictator înnăscut. Oricine are o opinie diferită de a dumneavoastră trebuie pus la colţ. Să ştiţi că eu nu vă permit acest lucru".
"Am cerut Serviciului Juridic situaţia acestor posturi. Este obligaţia preşedintelui ca atunci când un membru solicită o chestiune să o pună în discuţie. Domnul Popescu (Răsvan Popescu, preşedintele CNA, n.r.) nu a pus-o în discuţie două luni jumate. Pot şi eu să întreb de ce? Ca să aibă timp posturile să-şi...? Păi atunci vă rog frumos nu vă mai referiţi la mine, de ce am eu lista şi n-o aveţi dumneavoastră. Pentru că dumneavoastră sunteţi mai puţin interesat decât mine", a continuat Iorga.
"Eu nu discut cu dumneavoastră (...) Discutăm despre un lucru despre care noi nu avem informaţii", a spus Mititelu.
Ioan Onisei a luat cuvântul precizând că subiectul nu se află pe ordinea de zi şi că l-a adus în discuţie, înainte de a avea cvorum (după o pauză, n.r.), "în sensul pur şi simplu informativ". "Dacă vreţi să faceţi un subiect pe ordinea de zi, trebuie să stabilim măsuri. Nu cred că este convenabil să facem asta şi de aceea am ţinut să atrag atenţia asupra acestui aspect. Dacă vreţi o dezbatere pe această temă, atunci înseamnă că trebuie să luăm şi decizii, atunci înseamnă că trebuie să ridicăm licenţe. Uitaţi-vă în lege, domnul Mititelu (...). Eu n-am vrut să dezbatem, am propus o scrisoare în sensul că sunt radiodifuzori care nu şi-au plătit amenzile", a spus Onisei.
Christian Mititelu a insistat că pentru această discuţie trebuia ca toţi membrii participanţi să aibă documentaţia la dispoziţie.
La rândul ei, Narcisa Iorga a spus că şedinţele Consiliului ar trebui din nou înregistrate video, aşa cum se făcea în trecut. "Şi eu având uneori aceste manifestări să cred că nu-ştiu-cine are nu-ştiu-ce interes. Poate că uităm ce discutăm în şedinţele anterioaare. Unii dintre noi nu vor să facem recurs la istorie", a spus ea.
"Vă aduc aminte că pe data de 23 septembrie am votat monitorizare permanentă pe Mircea Badea, suntem în 5 mai. N-am văzut nimic. V-aţi sesizat cumva, domnul Mititelu, că nu s-a respectat? Vă amintesc că, în luna decembrie, eu, Attila (Szasz, n.r.) şi Gelu (Trandafir, n.r.), am cerut monitorizare pe publicitate. De ce nu s-a făcut?", a continuat Iorga.
Remarcând "coincidenţa extraordinară că lucrul acesta apare când preşedintele nu e aici" şi fiind etichetat din nou de Iorga ca având "paranoia", Mititelu a amintit că, în şedinţa anterioară (marţi, 3 mai, n.r.), reprezentanţii TVR au prezentat un contract. "Am spus că vrem să discutăm acest contract. Avem copii după contract ca să putem să discutăm?", a întrebat Mititelu.
Contractul încheiat de Televiziunea Publică cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), de prestări servicii de coproducţie în realizarea unei serii de trei emisiuni despre trei destinaţii turistice, a fost prezentat în şedinţa CNA de marţi, la solicitarea Consiliului, care a amendat pe 28 aprilie TVR 1 pentru una din ediţiile emisiunii "Ne vedem la TVR", ce făcea obiectul contractului. Ediţia din 16 aprilie a emisiunii "Ne vedem la TVR", în care au fost prezenţi Gheorghe Flutur, Elena Udrea şi Emil Boc, care au vorbit despre realizările din Bucovina, a fost amendată cu 10.000 de lei, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale privind publicitatea politică.
În şedinţa din 3 mai, Mititelu a făcut publică valoarea contractului de coproducţie dintre TVR şi MDRT, de de 148.800 de lei, cu TVA. Contractul a fost, de altfel, prezentat şi presei de unul dintre reprezentanţii TVR prezenţi la şedinţă - Eugen Vasiliu, consilier al preşedintelui-director general al Televiziunii Române.
Narcisa Iorga i-a spus lui Christian Mititelu că avea obligaţia să păstreze confidenţialitatea în privinţa acestui contract, fiind vorba de un contract între două instituţii publice.
Potrivit articolului 17 din Legea audiovizualului, "Consiliul este autorizat să solicite şi să primească de la furnizorii şi distribuitorii de servicii de programe audiovizuale orice date, informaţii şi documente care privesc îndeplinirea atribuţiilor sale, având obligaţia să păstreze confidenţialitatea datelor care nu au caracter public".
Membrii CNA au votat în unanimitate pentru trimiterea unei scrisori de atenţionare către toţi radiodifuzorii, în care să li se atragă atenţia privind obligaţia de a transmite Consiliului dovada achitării amenzilor în termen de 6 luni de la aplicarea acestora şi posibilitatea de sancţionare cu retragerea licenţei, conform articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului.
Ioan Onisei a precizat că, până în prezent, nu au fost retrase licenţe pentru încălcarea acestui articol. "Poate unii au neglijat să aducă dovada şi atunci riscăm să luăm nişte măsuri foarte tranşante în condiţiile în care ei, de fapt, au respectat decizia CNA-ului şi au plătit, doar că nu au adus dovada la CNA", a declarat Onisei jurnaliştilor prezenţi la şedinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe