Povestire necunoscută a lui Bram Stoker, autorul lui „Dracula", găsită în Irlanda

  • O povestire necunoscută a lui Bram Stoker, autorul celebrului roman „Dracula", a fost descoperită recent într-o bibliotecă din Dublin.
  • Textul, intitulat „Gibbet Hill", oferă noi perspective asupra dezvoltării personajului iconic al lui Stoker.
Urmărește
131 afișări
Imaginea articolului Povestire necunoscută a lui Bram Stoker, autorul lui „Dracula", găsită în Irlanda

Povestire necunoscută a lui Bram Stoker, autorul lui „Dracula", găsită în Irlanda

Brian Cleary, un cercetător amator, a făcut descoperirea în timp ce răsfoia arhivele Bibliotecii Naţionale a Irlandei.

„Nu cred că ştie cineva despre ea", a declarat Cleary, referindu-se la povestirea găsită într-un supliment al ziarului Dublin Daily Express din 1891.

Povestirea „Gibbet Hill" prezintă elemente tematice şi stilistice care anticipează romanul „Dracula".

Paul Murray, biograful lui Stoker, a confirmat autenticitatea textului. „Pentru mine, Gibbet Hill a fost o nouă piesă foarte interesantă din acel puzzle. Se potrivea foarte bine cu teoria mea despre lunga gestaţie a lui Dracula", a spus acesta, conform The Guardian.

Printre elementele comune între „Gibbet Hill" şi „Dracula" se numără imagini gotice, prezenţa unor personaje malefice şi descrieri ale ochilor cu o „lumină nefirească". Murray a observat şi tema „colonizării inverse" prezentă în ambele texte.

O fundaţie va publica o carte care include povestirea, alături de comentarii şi ilustraţii. Veniturile vor fi donate Fondului Charlotte Stoker, dedicat cercetării privind surditatea la nou-născuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici