- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (12.08.2014, 17:10)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prăpastia dintre jurnalişti şi specialiştii în PR: Ziariştii, mai puţini şi mai prost plătiţi
Prăpastia dintre jurnalişti şi specialiştii în relaţii publice (PR) se adânceşte în SUA, diferenţa de salarizare între aceştia fiind de aproape 20.000 de dolari pe an, în timp ce la fiecare ziarist există un număr de cinci "PR-işti".
Urmărește
491 afișări
Prăpastia dintre jurnalişti şi specialiştii în PR: ziariştii sunt mai puţini şi mai prost plătiţi (Imagine: Shutterstock)
Discrepanţa între salariile ziariştilor şi cele ale specialiştilor în PR este din ce în ce mai mare în SUA. Potrivit unei analize realizate de Pew Research Centre, diferenţa este de aproape 20.000 de dolari pe an. Totodată, această analiză confirmă un alt trend - domeniul relaţiilor publice s-a extins şi mai mult, numărul specialiştilor în PR depăşindu-l pe cel al reporterilor de aproximativ cinci ori, potrivit theguardian.com.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
În 2013, potrivit Bureau of Labour Statistics (BLS) din SUA, un specialist în PR avea un venit mediu anual de 54.940 de dolari, în timp ce un reporter câştiga în medie 35.600 de dolari pe an.
Comparativ cu anul 2004, decalajul la nivel salarial între un "PR-ist" şi un jurnalist a crescut foarte mult, conform lui Alex Williams de la Pew Research Centre. În 2004, un specialist în relaţii publice câştiga în medie 43.830 de dolari pe an, în timp ce un jurnalist - 31.320 de dolari.
Totodată, în ultimii zece ani, numărul reporterilor din SUA a scăzut cu 17%, de la 52.550 la 43.630. În schimb, numărul specialiştilor în PR a crescut cu 22%, de la 166.210 la 202.530.
În plus, potrivit lui Alex Williams, care a citat un studiu realizat de Universitatea din Georgia, absolvenţii de relaţii publice câştigă, în medie, la începutul carierei lor aproximativ 35.000 de dolari pe an. Această sumă este cu 5.000 de dolari mai mare decât cea a tinerilor care îşi încep cariera ca jurnalişti la un cotidian şi cu 6.000 de dolari mai mult decât cea primită de cei care încep să lucreze în televiziune.
Potrivit theguardian.com, aceste cifre amintesc de avertizarea făcută de Robert McChesney şi John Nichols în cartea lor din 2010, intitulată "The Death and Life of American Journalism": "Cu cât echipele editoriale se micşorează, cu atât scade şi abilitatea media de a interoga şi contracara afirmaţiile din comunicatele de presă".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe