Video Premiera de gală a filmului "Amintiri din Epoca de Aur"

Regizorul Nae Caranfil, actorul Victor Rebengiuc şi soprana Angela Gheorghiu s-au numărat printre cei prezenţi la premiera de gală a primei părţi a filmului "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, în cadrul căreia a avut loc şi o petrecere în stil comunist, cu Taraful de la Mârşa.

Urmărește
77 afișări

Premiera de gală a filmului "Amintiri din Epoca de Aur" a avut loc joi seară, la Cinema Studio din Capitală, pe covorul roşu făcându-şi apariţia mai multe personalităţi din lumea filmului, printre care actriţa Laura Vasiliu, producătoarea Ada Solomon, criticul Alex Leo Şerban, precum şi preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu.

De asemenea, au venit la eveniment ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, Ştefan Bănică Jr. şi Andreea Marin, precum şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu.

Printre invitaţi, s-a plimbat o fetiţă în costum de pionier, cu un ghiozdan vechi.

Înaintea proiecţiei, producătorul şi scenaristul filmului, Cristian Mungiu, a urcat pe scenă pentru a spune câteva cuvinte, menţionând că nu obişnuieşte să vorbească înaintea premierelor. "Este o premieră mai specială pentru mine, a unui film atipic", a spus Mungiu, explicând celor prezenţi că urmează să vadă prima parte din "Amintiri din Epoca de Aur" - "Tovarăşi, frumoasă e viaţa!", iar peste o lună va avea premiera şi cea de-a doua parte - "Dragoste în timpul liber". "Sperăm că, dacă vă place cel din seara asta, să veniţi şi la celălalt", a spus Cristian Mungiu, care semnează regia peliculei, alături de Ioana Uricaru, Răzvan Mărculescu, Hanno Hoefer şi Constantin Popescu.

De asemenea, Mungiu a spus publicului că, în cazul în care se strică ceva, să pună "pe seama epocii". "Am încercat să pregătim o seară tematică. Dacă ceva nu funcţionează, consideraţi că e intenţionat. Vă mulţumesc!", a glumit Mungiu, părăsind scena.

Proiecţia a decurs, însă, în condiţii normale, la final revenind pe scenă Cristian Mungiu, care a început prin a spune că atunci când trăia el în epoca prezentată în "Amintiri" era coadă la cinematograf şi vedea filme de trei ori pe săptămână şi de aceea a vrut să producă acest film. "Sper că ne-am făcut treaba", a spus Mungiu, precizând că i-au fost alături alţi patru regizori, 100 de actori, o echipă de 200 de oameni, care au lucrat la film timp de doi ani şi jumătate.

Astfel, Mungiu i-a invitat pe scenă pe Ioana Uricaru, Răzvan Mărculescu şi Hanno Hofer, Constantin Popescu neputând ajunge la premieră, precum şi pe membrii din distribuţie şi din echipa tehnică prezenţi în sala de cinema. Printre ei s-au numărat Ion Sapdaru şi Alexandru Potocean, dar şi doi copii care apar în episodul "Legenda miliţianului lacom".

Publicul i-a aplaudat îndelung, aşa cum a aplaudat şi a râs la fiecare din cele patru părţi ale filmului - "Legenda activistului în inspecţie", "Legenda fotografului oficial", "Legenda politrucului zelos" şi "Legenda miliţianului lacom".

Seara s-a încheiat cu o petrecere în spiritul filmului, cu Taraful de la Mârşa, care apare în primul episod - "Legenda activistului în inspecţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici