- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.11.2011, 14:27)
- Laura Mitran ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premieră în România: Licitaţie a vânătorilor, cavalerilor şi căpitanilor de vapor
Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie a casei Artmark va aduce, în premieră în România, o selecţie de obiecte de artă decorativă şi alte artefacte care au legătură cu estetica şi simbolismul celor trei nobile pasiuni, pe 17 noiembrie, în Capitală, informează un comunicat.
Urmărește
369 afișări
Premieră în România: Licitaţie a vânătorilor, cavalerilor şi căpitanilor de vapor (Imagine: www.artmark.ro)
Artmark organizează pe 17 noiembrie, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton, Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie şi Licitaţia de Alb-Negru, dedicată graficii româneşti de autor.
Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie este primul eveniment Artmark dedicat celor trei mari şi aristocratice pasiuni. Majoritatea dintre cele peste 90 de loturi au preţuri până în 250 de euro, iar valoarea lor estimativă totală este de aproximativ 60.000 euro. Printre piesele centrale scoase la vânzare se numără instrumentele de navigaţie, accesoriile tehnice legate de aceste preocupări, dar şi trofeele şi medaliile care le încununează. Licitaţia impresionează şi printr-o colecţie interesantă şi variată de bijuterii din aur cuprinzând insigne, broşe, butoni etc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Una dintre vedetele acestei licitaţii este un antic cabinet de vânătoare iberic decorat cu rafinate motive cavalereşti şi de vânătoare. Funcţia sa practică este desăvârşită prin valoarea estetică, subliniată de detaliile din fildeş şi cele decorative. Cabinetul, care ascunde şi două sertare secrete, va putea fi adjudecat pentru o sumă estimativă de 4.000-6.000 de euro.
Se mai remarcă printre obiecte o cupă din argint Seau-a-bouteille Secession decorată cu motive hipice. Vasul, de provenienţă central-europeană, va intra în licitaţie cu o valoare estimativă cuprinsă între 1.400 şi 2.400 de euro.
Cea de-a doua licitaţie este dedicată versiunii grafice a artei româneşti de patrimoniu, semnată de Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Corneliu Baba, Iosif Iser, Camil Ressu, Theodor Aman etc.
Astfel, cea de-a doua parte a serii propune 142 de motive de inspiraţie în alb şi negru, fie picturi, fie acuarele, desene ori gravuri. Expoziţia loturilor constituie o ocazie pentru analizarea comparativă a graficii unor artişti importanţi, consacraţi în primul rând ca pictori. Şi această licitaţie oferă mai mult de jumătate dintre loturi cu preţuri sub 250 de euro. Ediţia de anul trecut a licitaţiei a avut o rată de adjudecare de 94,3%.
Exponent al suprarealismului, Victor Brauner este reprezentat în licitaţie prin trei lucrări de dimensiuni 16x10 centimetri care au ilustrat volumul de poezii din 1949 al francezului Yvan Goll "Le Char Triomphal de l'Antimoine". Valoarea lucrării este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de euro.
"Studiul pentru atacul de la Smârdan", semnat de maestrul Nicolae Grigorescu, este o lucrare în creion pe hârtie a cărei estimare se situează între 3.000 şi 5.000 de euro. Opera a aparţinut colecţiei Dr. Iosif Dona şi este clasată în categoria Tezaur a Patrimoniului Naţional Cultural Mobil.
Începând de joi, loturile celor două licitaţii pot fi admirate, până pe data de 16 noiembrie, între orele 11.00-21.00, la sediul Artmark (Palatul Cesianu-Racoviţă). La Athénée Palace Hilton, expoziţia va putea fi vizitată în ziua licitaţiei, între orele 11.00-19.00.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe