Premiera mondială a filmului ,,Anul Nou care n-a fost", sărbătorită după proiecţia de gală din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia

"Anul Nou care n-a fost / The New Year That Never Came" va avea premiera mondială pe 1 septembrie 2024, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, în cadrul secţiunii competitive Orizzonti. Primul lungmetraj semnat de Bogdan Mureşanu va putea fi mai apoi văzut de publicul larg din 24 septembrie, în cinematografele din România.

Urmărește
917 afișări
Imaginea articolului Premiera mondială a filmului ,,Anul Nou care n-a fost", sărbătorită după proiecţia de gală din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia

Premiera mondială a filmului ,,Anul Nou care n-a fost", sărbătorită după proiecţia de gală din cadrul Festivalului de Film de la Veneţia

Proiecţia, din cadrul celui mai vechi festival din lume, va avea loc la Sala Darsena, la ora 14:15 (ora locală), în prezenţa regizorului Bogdan Mureşanu. Alături vor fi şi o parte din distribuţia fimului,  actori precum Adrian Văncică, Iulian Postelnicu, Emilia Dobrin, Mihai Călin şi Ada Galeş, dar şi producătorii producţiei.

Filmul va mai avea alte două proiecţii programate pe 2 septembrie în Sala Astra 2, de la ora 16:30, respectiv în Sala Astra 1, de la ora 16:45.

Premiera mondială a filmului va fi sărbătorită cum se cuvine! Producătorul asociat, Theo Nissim, prin intermediul hub-ului cultural Conceptual Lab by Theo Nissim, va găzdui o recepţie dedicată evenimentului. La cocktail-ul de la Veneţia sunt invitaţi atât cei care fac parte din reuşita producţiei, cât şi personalităţi importante din industria cinematografică. Om de afaceri şi filantrop, Theo Nissim este recunoscut pentru evenimentele pe care le dedică producţiilor româneşti şi industriei locale de film. De-a lungul timpului, acesta a organizat evenimente asemănătoare în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes sau în cadrul TIFF.

„Premiera mondială a filmului "Anul Nou care n-a fost", la Veneţia, este un moment special pentru noi toţi. Este o onoare să celebrăm acest debut cu echipa filmului şi cu invitaţi din industria cinematografică. Prin recepţia organizată de Conceptual Lab by Theo Nissim, ne dorim să marcăm această realizare şi să continuăm să susţinem cinematografia românească la nivel internaţional," spune Theo Nissim, producător asociat.

Filmul, plasat în contextul revoluţiei din 1989, explorează absurdul şi fragilitatea umană într-o lume dominată de frică, continuând povestea din scurtmetrajul premiat "Cadoul de Crăciun". După proiecţiile de la Veneţia, filmul va fi lansat în cinematografele din România pe 24 septembrie 2024, distribuit de Forum Film România. Producţia, susţinută de parteneri importanţi precum Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Conceptual Lab by Theo Nissim, este o realizare cinematografică remarcabilă ce aduce în prim-plan nume de referinţă ale cinematografiei româneşti, contribuind semnificativ la peisajul cultural actual.

Conceptual Lab by Theo Nissim este un proiect inovator fondat de Theo Nissim, antreprenor  şi om de afaceri din Silicon Valley. Asociaţia îşi propune să promoveze artiştii contemporani în diverse domenii culturale şi să creeze un spaţiu de întâlnire între aceştia şi publicul larg. Lansată în 2015, Conceptual Lab a găzduit numeroase evenimente culturale şi artistice, contribuind activ la peisajul cultural global. În cei 10 ani de activitate, organizaţia s-a implicat activ în industria cinematografică, susţinând filme premiate precum recentul „Trei kilometri până la capătul lumii", regizat de Emanuel Pârvu, câştigătorul premiului "Queer Palm", la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Printre acţiunile Conceptual Lab se numără şi patronarea Bursei ,,Alex,Leo Şerban" din cadrul TIFF sau oferirea premiului ,,Tânăra speranţăr", din cadrul Premiilor GOPO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici