Premieră: o casă de licitaţii vrea să vândă pictura unui robot umanoid cu peste 120.000 de dolari

  • O celebră casă de licitaţii vrea să vândă pictura unui robot umanoid cu peste 120.000 de dolari.
  • Licitaţia Sotheby's va fi prima de acest tip din întreaga lume.
  • Ofertele vor putea fi depuse după 31 octombrie.
Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Premieră: o casă de licitaţii vrea să vândă pictura unui robot umanoid cu peste 120.000 de dolari

Sursa foto: X

Pictura „AI God” a unui robot umanoid numit Ai-Da s-ar putea vinde cu peste 120.000 de dolari. Recent, Sotheby’s a anunţat că va aştepta oferte pornind de la suma menţionată. Licitaţia se va desfăşura între 31 octombrie şi 7 noiembrie. Dacă se va finaliza cu succes, va fi prima pictură realizată de un robot umanoid vândută la licitaţie, anunţă Popular Science.

Robotul a fost construit în 2019 de Aidan Meller în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Oxford şi compania de robotică, Engineered Arts. Ai-Da foloseşte camere pentru a capta informaţii grafice pe care algoritmii le folosesc apoi pentru a realiza imagini. Apoi, desenele digitale sunt transpuse pe hârtie cu pensule de vopsea controlate de cele două braţe bionice ale robotului.

Din punct de vedere fizic, robotul a fost construit să semene cu o femeie albă, cu ochi căprui şi o tunsoare destul de scurtă. Numele său este destinat să o onoreze pe Ada Lovelace, o matematiciană engleză din secolul al XIX-lea. Designerii Ai-Da îmbracă robotul diferit, în funcţie de evenimentele la care participă, având rochii şi salopete, dar şi bijuterii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici