- Home
- Cultură-Media
- SFÂNTU GHEORGHE, (14.08.2015, 16:10)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premiere naţionale şi cineaşti români şi străini, la Festivalul de Film Anonimul 2015 - VIDEO
Mai mulţi cineaşti români şi străini sunt invitaţi speciali ai celei de-a 12-a ediţii a Festivalului de Film Anonimul, care se va desfăşura în perioada 17 - 23 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, alături de premierele româneşti ale filmelor lor.
Urmărește
286 afișări
Premiere naţionale şi cineaşti români şi străini, la Festivalul de Film Anonimul 2015
Realizatori ai celor şase lungmetraje din competiţie, regizoarea Ilinca Călugăreanu - care va prezenta, într-o proiecţie specială, cel mai recent documentar al său, "Chuck Norris vs Communism" -, precum şi alţi cineaşti români vor fi invitaţii speciali ai ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul.
"Ne concentrăm pe filmele pe care le aducem şi invităm realizatori ai acestora. Suntem străini de goana după vedeta care vine anul acesta, care poate nici nu ştie unde se află şi nu are nici o legătură cu evenimentul. În principiu, încercăm să aducem oameni interesanţi", a declarat pentru MEDIAFAX Miruna Berescu, directorul festivalului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Făcând referire la provocarea de a organiza un astfel de eveniment, Miruna Berescu spune că le-a fost greu să creadă că vor ajunge aici şi că ideea lui Sorin Marin, preşedintele Fundaţiei Anonimul, de a alege Sfântu Gheorghe ca decor pentru acest festival a fost una foarte bună. "Acolo e o altă lumină, timpul trece altfel. Acelaşi film, văzut acolo, este altfel decât văzut într-o sală de cinema", a mai spus aceasta.
Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul va fi deschis cu proiecţia filmului "Homarul/ The Lobster", de Yorgos Lanthims, distins cu premiul juriului la Festivalul de la Cannes 2015. Actorii Colin Farrell şi Rachel Weisz deţin rolurile principale în povestea de dragoste plasată în viitorul apropiat, în care persoanele singure sunt arestate şi transferate la Hotel, conform regulilor care guvernează Oraşul.
Filmul românesc "Lumea e a mea" (2015), de Nicolae Constantin Tănase, premiat anul acesta cu menţiunea specială a secţiunii competiţionale East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary, se află între cele şase lungmetraje selectate de Ludmila Cvikova în competiţia evenimentului, alături de "Cerul de deasupra noastră/ The Sky Above Us" (2015, Olanda/ Belgia/ Serbia/ Grecia), de Marinus Groothof, "Pescăruşii/ The Gulls" (2015, Rusia), de Ella Manzheeva, "Max & Lenny" (2014, Franţa), de Fred Nicolas, "Corpul/ Body" (2015, Polonia), de Malgorzata Szumowska, şi "Copii/ Children" (2014, Slovacia - Cehia), de Jaro Vojtek.
Printre cele 40 de scurtmetraje selectate de Irina Margareta Nistor se află producţii din România, Rusia, Finlanda, Germania, Franţa şi Danemarca.
"Scurtmetrajele sunt împărţite în două secţiuni - româneşti şi străine -, pentru a fi toată lumea împăcată. Multe sunt foarte bune şi filmate alb-negru. Sper ca şi la această ediţie să descoperim pe cineva", a declarat Irina Margareta Nistor, selecţionerul competiţiei de scurtmetraje, într-o conferinţă de presă care a avut loc vineri.
Prezent la acelaşi eveniment, Laurenţiu Damian, preşedintele Uniunii Cineaştilor din România, şi-a arătat nerăbdarea de a viziona filmele româneşti din ediţia de anul acesta. "Anonimul este un festival lucrativ, care aminteşte de serile de film de la Costineşti", a mai spus acesta.
În secţiunea Actors behind camera (Actori în spatele camerei, n.r.) vor fi proiectate lungmetrajul "Respire/ Breathe" (2014), de Melanie Laurent, şi scurtmetrajul "La mano visible/ The visible hand" (2015), de Gael Garcia Bernal.
O proiecţie specială este dedicată filmului "La rançon de la gloire/ The prince of fame" (2014), de Xavier Beauvois, iar zece filme româneşti vor fi prezentate într-o secţiune în afara concursului.
Pentru închiderea celei de-a 12-a ediţii a festivalului, organizatorii propun spre vizionare lungmetrajul "Mr. Holmes", de Bill Condon. Filmul - o nouă perspectivă asupra celui mai cunoscut detectiv din lume, Sherlock Holmes - va fi prezentat în premieră în România, la Sfântu Gheorghe, şi îi are ca protagonişti pe Ian McKellen, Laura Linney şi Milo Parker.
Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Institutului Cultural Român.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe