Premii de Excelenţă Acordate la Gala TIFF 2024: Hassan Pourshirazi şi Norbert Fodor printre câştigători

Festivalul de Film Transilvania (TIFF) a gazduit o seară de gală sâmbătă, unde au fost anunţaţi câştigătorii prestigioaselor premii, Conceptual Lab by Theo Nissim,partener dedicat al festivalului şi un susţinător fervent al cinematografiei româneşti a fost alături şi în acest an.

Urmărește
102 afișări
Imaginea articolului Premii de Excelenţă Acordate la Gala TIFF 2024: Hassan Pourshirazi şi Norbert Fodor printre câştigători

Premii de Excelenţă Acordate la Gala TIFF 2024: Hassan Pourshirazi şi Norbert Fodor printre câştigători

Premiul pentru Cea Mai Bună Interpretare

Hassan Pourshirazi, remarcabil actor de origine iraniană în vârstă de 67 de ani, a fost distins pentru interpretarea sa impresionantă din filmul „Bătrânul burlac” / „The Old Bachelor” (regia Oktay Baraheni). Membrii juriului au lăudat curajul şi profunzimea cu care actorul a adus la viaţă un personaj complex, care îmbrăţişează răul în toată magnitudinea sa.

Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab şi producător de film, a declarat: „Hassan Pourshirazi a oferit o performanţă extraordinară, iar recunoaşterea talentului său în cadrul TIFF este pe deplin meritată. Suntem mândri să sprijinim actori şi cineaşti care contribuie la diversitatea şi bogăţia cinematografiei mondiale.”

Premiul Bursa Alex. Leo Şerban

Norbert Fodor a fost distins cu Bursa Alex. Leo Şerban, în valoare de 2.500 de euro, pentru proiectul său „Harmony”. Acest premiu, dedicat tinerilor cineaşti şi iniţiat în memoria unuia dintre cei mai apreciaţi critici de film din România, continuă să sprijine inovaţia şi creativitatea în cinematografia contemporană. Conceptual Lab by Theo Nissim susţine această bursă încă de la începuturile sale, acum nouă ani.

Menţiune Specială pentru Mara Bugarin

Mara Bugarin a fost recompensată cu Menţiunea Specială din cadrul Bursei Alex. Leo Şerban, în valoare de 1.000 de euro, pentru performanţa sa notabilă într-un scurtmetraj sau lungmetraj lansat în 2023 sau 2024. Acest premiu recunoaşte tinerii actori români care se disting prin talent şi devotament în arta cinematografică.

Theo Nissim a adăugat: „Fiecare câştigător al Bursei Alex. Leo Şerban reprezintă o promisiune pentru viitorul cinematografiei româneşti. De nouă ani, am avut privilegiul să observ cum această competiţie atrage din ce în ce mai mulţi tineri talentaţi. Susţinerea artei tinere este o prioritate pentru noi şi vom continua să investim în viitorul ei.”

Conceptual Lab by Theo Nissim, un partener strategic al Festivalului de Film Transilvania, îşi reafirmă angajamentul faţă de promovarea cinematografiei româneşti şi de susţinerea tinerelor talente. Prin aceste premii, Conceptual Lab continuă să sprijine excelenţa şi inovaţia în arta filmului, contribuind la formarea unei noi generaţii de cineaşti şi actori.

Despre Asociaţia Conceptual Lab by Theo Nissim

Conceptual Lab by Theo Nissim este un proiect inovator fondat de Theo Nissim, antreprenor, executiv şi om de afaceri din Silicon Valley. Asociaţia îşi propune să promoveze artiştii contemporani în diverse domenii culturale şi să creeze un spaţiu de întâlnire între aceştia şi publicul larg. Lansată în 2015, Conceptual Lab a găzduit numeroase evenimente culturale şi artistice, contribuind activ la peisajul cultural global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici