- Home
- Cultură-Media
- LOCARNO, (13.08.2011, 22:44)
- Oana Ghita , Ana Obretin ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premii pentru România la Festivalul de Film de la Locarno 2011: "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" de Adrian Sitaru - premiul pentru regie şi actor principal
Lungmetrajul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", de Adrian Sitaru, a primit premiile pentru cea mai bună regie şi cel mai bun actor într-un rol principal, acordat lui Bogdan Dumitrache, sâmbătă, la gala Festivalului de Film de la Locarno 2011, informează site-ul oficial al evenimentului.
Urmărește
825 afișări
Premii pentru România la Festivalul de Film de la Locarno 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Juriul competiţiei oficiale, prezidat de producătorul de film portughez Paulo Branco, a decis ca Adrian Sitaru să primească premiul pentru cea mai bună regie, iar actorul Bogdan Dumitrache a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal.
"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, urmând peliculei "Pescuit sportiv". Filmul spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
La Festivalul de la Locarno au fost prezenţi regizorul Adrian Sitaru, actorii Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Alina Grigore, producătorul Ada Solomon, coproducătorul Monica Lăzurean-Gorgan şi directorul de imagine Adrian Silişteanu.
Bogdan Dumitrache este absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucureşti şi s-a afirmat mai ales pe marele ecran. În numai şase ani de carieră, Bogdan a jucat în câteva dintre cele mai de succes filme româneşti - "Trafic", de Cătălin Mitulescu, "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu, "Tramvaiul Andreei", de Alex Iordăchescu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", de Cătălin Mitulescu, "Lecţia de box", de Alexandru Mavrodineanu, "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu, şi "Captivi de Crăciun", de Iulia Rugină.
"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este cel de-al doilea succes la Festivalul de Film de la Locarno al regizorului, producătorului, scenaristului şi actorului Adrian Sitaru, după ce scurtmetrajul său "Valuri" a câştigat, în 2007, Leopardul de Aur în secţiunea Pardi di domani. Lungmetrajul de debut al lui Sitaru, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi marele premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs. Printre scurtmetrajele regizate de Sitaru se mai numără "Colivia" (2010) şi "Lord" (2009).
"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" va ajunge pe marile ecrane din România în această toamnă, fiind distribuit de Parada Film.
Filmul "Crulic - Drumul spre dincolo", de Anca Damian - menţiune specială
Filmul "Crulic - Drumul spre dincolo", de Anca Damian, a primit o menţiune specială din partea International Federation of Film Societies, informează site-ul oficial al evenimentului.
"Crulic - Drumul spre dincolo" este un documentar animat realizat de Anca Damian, care prezintă sfârşitul tragic al lui Claudiu Crulic, în luna ianuarie 2008, după patru luni de greva foamei într-o închisoare din Polonia. De altfel, "Crulic" a fost singurul film de animaţie prezentat la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Locarno.
Crulic teaser from Crulic Movie on Vimeo.
Cetăţeanul român Claudiu Crulic a fost arestat şi încarcerat, în septembrie, 2007, fiind suspectat că ar fi jefuit un judecător, în Cracovia. Pentru a-şi demonstra nevinovăţia, tânărul a trimis mai multe scrisori autorităţilor polone şi ambasadei Românei de la Varşovia, intrând şi în greva foamei. Când starea lui s-a agravat, Claudiu Crulic a fost eliberat pentru a primi îngrijiri medicale, iar în ianuarie 2008 a murit, după 16 ore de la eliberare şi după 90 de zile de greva foamei. În ştirile despre cazul său, Daniel Claudiu Crulic apare când Daniel Crulic, când Claudiu Crulic. De fapt, puţini dintre apropiaţii săi îi spuneau Claudiu sau Daniel. Pentru prieteni şi familie, el era "Bobi". Filmul Ancăi Damian îi este dedicat lui Bobi.
După premiera mondială la Festivalul de Film de la Locarno, filmul "Crulic - Drumul spre dincolo" va avea premiera naţională în luna octombrie.
În afară de "Crulic - Drumul spre dincolo", Anca Damian a mai regizat, printre altele, filmele "Întâlniri încrucişate" (2009) şi "To Be or Not To Be/ A fi sau a nu fi" (2007).
Filmul lui Adrian Sitaru şi cel al Ancăi Damian au rulat în competiţia Festivalului de la Locarno alături de o coproducţie româno-italiană, "Şapte opere de milostenie/ Sette opere de la misericordia", în regia fraţilor Massimiliano şi Gianluca De Serio. Totodată, regizorul Marian Crişan a fost selectat, cu scurtmetrajul "Camelia", în secţiunea Corti d'autore, dedicată filmelor scurte ale unor cineaşti care au regizat deja şi lungmetraj. De asemenea, în competiţia internaţională de scurtmetraj - Pardi di domani - a fost selectat filmul lui Bogdan Mirică "Bora Bora".
Coproducţia româno-italiană "Şapte opere de milostenie" - două premii
Coproducţia româno-italiană "Şapte opere de milostenie/ Sette opere de la misericordia" a primit premiul al doilea din partea juriului Junior şi premiul Don Quijote din partea International Federation of Film Societies.
Potrivit site-ului oficial al evenimentului, premiul al doilea din partea juriului Junior - parte a iniţiativei Cinema e Gioventù, care oferă trofee celor mai buni regizori din competiţia oficială a Festivalului de la Locarno - acordat filmului "Şapte opere de milostenie" a fost în valoare de 4.000 de franci elveţieni.
Acelaşi juriu al International Federation of Film Societies a acordat o menţiune specială lungmetrajului animat "Crulic - drumul spre dincolo", de Anca Damian.
Filmul "Şapte opere de milostenie/ Sette opere de la misericordia" este regizat de Massimiliano şi Gianluca de Serio. Cei doi sunt cunoscuţi pentru scurtmetrajul "Zakaria", care a fost nominalizat, în 2006, la European Film Awards. "Şapte opere de milostenie/ Sette opere de la misericordia" este o coproducţie între La Sarraz Pictures (Italia) şi Elefant Film (România).
La ediţia de anul trecut a Festivalului de la Locarno, regizorul Marian Crişan a primit patru premii, pentru filmul "Morgen", iar Ana Ularu a primit premiul pentru cea mai bună interpretare, pentru rolul Matilda din lungmetrajul "Periferic" de Bogdan Apetri.
Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno a avut loc în perioada 3 - 13 august.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe