- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (24.02.2014, 21:43)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premiile Gopo 2014: "La limita de jos a cerului" de Igor Cobileanski - cele mai multe nominalizări
Lungmetrajul "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, a primit cele mai multe nominalizări - 13 - la ediţia de anul acesta a premiilor Gopo, care va avea loc pe 24 martie, în Bucureşti, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
Urmărește
673 afișări
Premiile Gopo 2014: "La limita de jos a cerului" de Igor Cobileanski - cele mai multe nominalizări
La această ediţie a premiilor Gopo, "La limita de jos a cerului", debutul în lungmetraj al regizorului Igor Cobileanski, a obţinut 13 nominalizări, "Domestic", de Adrian Sitaru, şi "Rocker", de Marian Crişan - câte 11, "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer - 10 nominalizări, "Câinele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu - 8 nominalizări, iar "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", de Corneliu Porumboiu - 7.
Cinci lungmetraje intră anul acesta în cursa pentru trofeul acordat celui mai bun film la gala premiilor Gopo: "Câinele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", de Corneliu Porumboiu, "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, şi "Rocker", de Marian Crişan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Realizatorii celor cinci filme - Tudor Cristian Jurgiu, Corneliu Porumboiu, Igor Cobileanski, Călin Peter Netzer şi Marian Crişan - concurează pentru trofeul Gopo pentru cea mai bună regie.
În total, 65 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2013 au fost luate în considerare pentru desemnarea nominalizărilor celei de-a opta ediţii a premiilor Gopo. Câştigătorii vor fi anunţaţi la gala premiilor Gopo, eveniment care va avea loc pe 24 martie şi va fi transmis în direct şi în exclusivitate de postul de televiziune Pro Cinema, dar şi online, pe www.premiilegopo.ro.
La categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" au fost nominalizate Diana Avrămuţ, pentru interpretarea din "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", Ioana Flora, pentru partitura din lungmetrajul regizat de Dan Chişu "Deja Vu", Ioana Anastasia Anton, din filmul "Domnişoara Christina", Ana Ularu, pentru interpretarea din "O vară foarte instabilă", şi Luminiţa Gheorghiu, pentru cea din lungmetrajul premiat cu Ursul de Aur în 2013, la Festivalul de la Berlin, "Poziţia copilului".
De asemenea, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" concurează Mihaela Sîrbu, din "Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolim", câştigătoarea de anul trecut a aceleiaşi categorii ("Toată lumea din familia noastră"), Clara Vodă, din cel mai recent lungmetraj al lui Adrian Sitaru, "Domestic", Ela Ionescu, din filmul "La limita de jos a cerului", Ilinca Goia, din "Poziţia copilului", şi Valeria Seciu, din "Roxanne".
Totodată, la categoria "cel mai bun actor într-un rol principal" se întrec Victor Rebengiuc, pentru rolul din "Câinele japonez", Adrian Titieni, din "Domestic", Gheorghe Ifrim, pentru interpretarea din "Domestic", Igor Babiac, pentru rolul din filmul "La limita de jos a cerului", şi Dan Chiorean, pentru interpretarea din pelicula "Rocker".
În cursa pentru câştigarea statuetei acordate celui mai bun actor într-un rol secundar intră Şerban Pavlu, pentru rolul din "Câinele japonez", câştigător, în 2013, al premiului pentru cel mai bun actor în rol principal ("Toată lumea din familia noastră"), Igor Caras-Romanov, pentru interpretarea din "La limita de jos a cerului", Vlad Ivanov, pentru rolul din "Poziţia copilului", Sergiu Voloc, pentru partitura din "La limita de jos cerului", şi Alin State, pentru interpretarea din filmul "Rocker".
Cinci documentare au intrat în atenţia juriului de nominalizări şi vor fi supuse votului celor peste 400 de profesionişti din industrie: "Afacerea Tănase", de Ionuţ Teianu, "Anul Dragonului", de Iulian Ghervas şi Adina Popescu, "City Tour", de Andrei Nicolae Teodorescu, "Experimentul Bucureşti", de Tom Wilson, şi "Exploratorul", de Titus Mntean şi Xantus Gabor.
La categoria "cel mai bun film european" au fost luate în calcul 41 de producţii, dintre care criticii de film din juriul de nominalizări au votat cinci titluri, distribuite în cinematografele din România anul trecut: "Amour", de Michael Haneke, "Adele: Capitolele 1 şi 2/ La vie d'Adele", de Abdellatif Kechiche, "Vânătoarea/ The Hunt", de Thomas Vinterberg, "Hannah Arendt", de Margarethe von Trotta, şi "Deturnarea/ Kapringen", de Tobias Lindholm.
Premiul pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box-office în 2013 va fi acordat lungmetrajului "Poziţia copilului", de Călin Peter Netzer, care a obţinut încasări totale de 1.249.457 de lei.
Nominalizările pentru toate categoriile premiilor Gopo au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit din regizorul Constantin Popescu, actriţa Dorotheea Petre, producătorul Radu Stancu, directorul de imagine Silviu Stavilă, scenarista Andreea Vălean şi criticii de film Bujor T. Rîpeanu, Marilena Ilieşiu, Irina Trocan, Ruxandra Grecu, Raluca Bugnar şi Cătălin Olaru.
După anunţul nominalizărilor, peste 400 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor vota pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de firma de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers, cu care organizatorii galei Gopo au demarat încă din 2011 un parteneriat extrem de important.
Gala premiilor Gopo 2014 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) şi Transilvania Film, cu sprijinul Babel Communications şi al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe