- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (28.02.2019, 12:24)
- Razvan Tupa
Premiul literar Booker, cu un nou sponsor, îşi păstrează numele
Premiul Booker, una dintre cele mai prestigioase distincţii literare din lume, îşi păstrează numele, după ce organizatorii au găsit un nou sponsor, miliardarul Michael Moritz, anunţă bbc.com.
Urmărește
81 afișări
Premiul literar Booker, cu un nou sponsor, îşi păstrează numele
Premiul Booker va fi finanţat de investitorul Sir Michael Moritz pentru următorii cinci ani, după ce Man Group, sponsorul ultimelor 18 ediţii, s-a retras.
Cheltuielile premiului vor fi acoperite de fundaţia Crankstart, coordonată de Michael Moritz şi soţia sa, Harriet Heyman.
"La fel ca şi premiul Booker, m-am născut în Marea Britanie şi, înainte să ajung în America, am fost crescut cu literatura engleză. Eu şi Harriet avem norocul să fim în stare să sprijinim premiile care celebrează cea mai bună proză din lume", a spus Michael Moritz.
Cuplul a înfiinţat fundaţia Crankstart în anul 2000, pentru a acorda sprijin şi burse universitare studenţilor proveniţi din familii cu venituri mici.
Premiul nu va prelua numele finanţatorului, aşa cum s-a întâmplat în ultimele decenii, când distincţia era cunoscută sub numele Man Booker Prize.
Anul trecut, distincţia în valoare de 50.000 de lire sterline a fost acordată scriitoarei nord-irlandeze Anna Burns, pentru romanul "Milkman".
Averea galezului Michael Moritz, stabilit în San Francisco, se ridică la 3,4 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes. Moritz a investit în Silicon Valley, printre firmele pe care a mizat numărându-se Google, LinkedIn şi PayPal. Soţia sa, Harriet Heyman, a scris pentru revista Life şi pentru The New York Times şi a publicat un roman în 1989.
"Niciunul dintre noi nu ne putem imagina o zi în care să nu ne petrecem timpul citind o carte. Premiile Booker sunt un mod de a face cunoscute perspectivele, revelaţiile, plăcerile şi bucuria pe care le aduce marea ficţiune", a declarat Moritz.
Premiile Booker, cunoscute în ultimii 18 ani, drept Man Booker, au fost înfiinţate în 1969 pentru a răsplăti cel mai bun roman scris în limba engleză şi publicat în Commonwealth. Din 2005, distincţia a fost însoţită de suma de 50.000 de lire sterline pentru cea mai bună carte a unui autor publicat în engleză, în original sau în traducere, indiferent de naţionalitatea acestuia.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe