- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (06.10.2011, 17:45)
- Laura Mitran ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Presa americană îl omagiază pe "vizionarul" Steve Jobs
Presa americană de joi îi aduce un omagiu unanim lui Steve Jobs, "vizionarul" a cărui operă a "contribuit semnificativ la modelarea erei informaticii".
Urmărește
145 afișări
Presa americană îl omagiază pe "vizionarul" Steve Jobs
Decesul lui Steve Jobs, survenit miercuri, din cauza unui cancer la pancreas, la vârsta de 56 de ani, "i-a lăsat fără cuvinte pe angajaţii şi admiratorii Apple" din întreaga lume, scrie Los Angeles Times.
"Apple a pierdut un lider vizionar, care a revoluţionat utilizarea informaticii şi a creat produse simbol precum iPod, iPhone, iPad, Jobs fiind unul dintre cei mai importanţi şefi de companie din generaţia sa", spune Chicago Tribune.
Prima pagină din Wall Street Journal titrează sobru "Steven Paul Jobs, 1955 - 2011", publicaţia subliniind că, pe lângă un creator de geniu, cofondatorul Apple era şi un om de afaceri avizat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
"Felul în care şi-a promovat produsele, cum le-a vândut prin campanii publicitare inteligente şi magazinele Apple Store au contribuit la transformarea companiei într-un fenomen al culturii populare", subliniază cotidianul financiar.
"Calculând că oamenii ar fi gata să plătească mai mult pentru a avea produse mai creative, Jobs a avut sclipirea de a înţelege înaintea consumatorilor ceea ce au ei nevoie", notează Washington Post.
La rândul său, New York Times apreciază că "Jobs a contribuit semnificativ la modelarea erei informatice". Cotidianul american publică pe prima pagină o fotografie cu Steve Jobs la prezentarea tabletei iPad şi un articol portret detaliat al cofondatorului Apple, a cărui "viziune asupra lumii a fost conturată de contracultura anilor '60 la San Francisco".
Deviza lui ar fi fost "rămâneţi înfometaţi, rămâneţi nechibzuiţi", Steve Jobs spunând "Întotdeauna mi-am dorit asta pentru mine", mai spune New York Times.
Iar în USA Today, moartea lui Steve Jobs, "adesea comparat cu Henry Ford şi Walt Disney (...), ridică semne de întrebare privind capacitatea companiei (Apple n.r.) de a continua să fascineze consumatorii cu produse noi şi indispensabile care au contribuit la definirea unei întregi generaţii".
Născut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sănătate de mai mulţi ani. El a fost atins în 2004 de o formă rară de cancer de pancreas şi a suferit un transplant de ficat în 2009.
Aflat în concediu medical din ianuarie, el şi-a anunţat demisia din postul de director general la 24 august, cedând conducerea adjunctului său Tim Cook.
Steve Jobs a fondat compania într-un garaj, în 1976, împreună cu Steve Wozniak. El a demisionat în 1985, în urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere în 1997.
El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedetă, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifuncţional iPhone, a cărui ultimă versiune a fost prezentată marţi.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Steve Jobs a murit - VIDEO, GALERIE FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace