- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.09.2013, 16:11)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele CNA: Când am venit în CNA, nu ştiam că mă aşteaptă un scandal uriaş la Realitatea TV
Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a cerut, în şedinţa de joi, reprezentanţilor Realitatea Media ca Realitatea TV să nu mai titreze că "Şeful CNA şicanează Realitatea Media" şi să nu mai folosească licenţa Realitatea TV, primită gratuit de la stat, "într-un război" cu CNA.
Urmărește
318 afișări
Laura Georgescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au discutat, în şedinţa de joi, cu reprezentanţii societăţii Realitatea Media SA - directorul executiv Mura Frânculescu şi avocatul Gabriel Baciu - despre situaţia mărcii Realitatea TV.
În acest context, Laura Georgescu, preşedintele CNA, le-a spus reprezentanţilor Realitatea Media: "De trei luni de zile, CNA a strâns peste 26 de notificări şi adrese de la E-Boutique KFT (societate controlată de Elan Schwartzenberg, n.r.), peste 20 de la Realitatea Media SA şi mai avem vreo 18 în scandalul cu Ridzone (care deţine licenţa România TV, n.r.). Ne-am văzut asediaţi de un număr foarte mare de notificări şi de solicitări de punere în aplicare a unor lucruri care nu ţineau câtuşi de puţin de obiectul de activitate al Consiliului (...). V-am chemat pentru o discuţie clarificatoare ca să înţelegem cum putem să scăpăm de aceste peste 50 de adrese la care trebuie să facem un răspuns ca să ne vedem şi noi de treabă".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"După trei luni de zile am înţeles că avem o speţă în care E-Boutique KFT revendică diverse de la Realitatea Media. Am înţeles că am o problemă cu Realitatea Media care revendică diverse de la Win Win Business & Lobby Company Limited. Am înţeles că am o speţă că acţionariatul pe care l-aţi cerut doar notificat la CNA în 11 martie este şi el atacat într-o a treia speţă. Şi mai avem de-a face cu ultima, cu schimbarea administratorului judiciar de mai multe ori. Îmi declar public neputinţa de a cuprinde toate valenţele juridice ale acestor multe încrengături procesuale", a spus Laura Georgescu.
Ea a mai spus că din acest motiv i-a cerut Murei Frânculescu ajutorul, prin casa de avocatură Ţâru (casa de avocatură a Realitatea Media, n.r.).
De asemenea, la solicitarea Laurei Georgescu, Mura Frânculescu a confirmat că i s-a cerut ajutorul.
"O să vă rog atunci pentru corecta informare a telespectatorilor să ştergeţi «Şeful CNA şicanează Realitatea Media» (...) Şeful CNA s-a transformat în sluga dumneavoastră şi încearcă să priceapă ce are de făcut într-un hăţiş juridic care, dacă mă întrebaţi ca jurnalist, nu face decât să mă ducă în nişte labirinturi în care să mă pierd. Ca om de lege, nu am încă competenţa să mă pronunţ şi las instanţele şi organele competente să o facă", a spus Laura Georgescu.
Ea a mai cerut reprezentanţilor Realitatea Media să nu mai folosească licenţa Realitatea TV, primită gratuit de la stat, într-un război cu CNA.
"Încercarea repetată, care a început în 21 august, plângere penală pentru şefa CNA şi care s-a terminat astăzi dimineaţă cu mizeriile respective (nu a precizat la ce se referă, n.r.), o să vă rog frumos din probitate şi deontologie profesională să le faceţi direct cu plângeri penale, pentru că aveţi toate pârghiile democratice să declanşaţi orice gen de anchetă (...) Dar nu folosiţi o frecvenţă gratuită (cea a Realitatea TV, n.r.) într-un război cu o instituţie care nu face altceva decât să vă ajute pe dumneavoastră să vă duceţi la bun sfârşit misiunea pe care v-aţi luat-o în secunda în care aţi venit să vă luaţi licenţa", le-a mai spus Laura Georgescu reprezentanţilor Realitatea Media.
Ea a mai spus că atunci când a intrat în CNA nu ştia despre scandalul uriaş de la Realitatea TV.
"Am intrat în această instituţie neştiind că avea să mă aştepte scheletele unui scandal uriaş pe mărci, pe acţionariat, firme care-şi plimbă una alteia (...) Haideţi să punem punct, suntem oameni maturi, şi cred că ar fi cazul să oprim aici orice lucru şi să înţelegeţi că nu facem altceva decât să încercăm să vă ajutăm, răspunzând însă solicitărilor care ne vin oficial. Oficial suntem la a nu ştiu câta corespondenţă cu E-Boutique KFT", a spus Laura Georgescu.
În schimb, Mura Frânculescu, directorul executiv al Realitatea Media, i-a spus că Realitatea Media SA nu înţelege de ce subiectul mărcii Realitatea TV a fost pus pe ordinea de zi a şedinţei CNA de joi, în condiţiile în care Tribunalul Bucureşti a dispus, pe 23 mai, ca cele 126 de mărci naţionale şi una comunitară, printre care se numără şi Realitatea TV, să fie administrate de Realitatea Media SA, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a litigiilor cu privire la ele.
Şi Gabriel Baciu, avocatul Realitatea Media, a spus că decizia Tribunalului - document pe care reprezentanţii Realitatea l-au înmânat joi membrilor CNA - "atestă că mărcile sunt încă în patrimoniul Realitatea Media SA, iar această entitate juridică a fost desemnată administrator sechestru asupra acestor mărci".
"Mărcile nu au părăsit patrimoniul, sunt în patrimoniul Realitatea Media SA, care dispune de ele până la soluţionarea irevocabilă a dosarului de fond în ceea ce priveşte anularea procesului verbal de licitaţie şi a contractului de cesiune mărci. Această soluţionare irevocabilă va avea loc într-un timp destul de îndelungat, având în vedere procedurile judiciare din România, căile de atac, care se pot exercita atât de o parte, cât şi de cealaltă", a spus avocatul Gabriel Baciu. "Prin decizia Tribunalului s-a dispus înscrierea la OSIM şi la CNA. În accepţiunea noastră, ar fi fost de datoria Tribunalului să comunice celor două entităţi, având în vedere că se face înscriere pentru opozibilitate", a spus avocatul.
În schimb, Laura Georgescu a spus că decizia Tribunalului nu a fost transmisă în mod oficial CNA, Consiliul neştiind astfel care este situaţia mărcilor Realitatea Media.
Pe de altă parte, avocatul Gabriel Baciu a spus că E-Boutique KFT are o mulţime de procese cu Realitatea Media.
"E-Boutique KFT are o grămadă de procese cu Realitatea Media SA. Nu ştiu în ce calitate face E-Boutique KFT cereri la CNA pentru mărci care ar aparţine Win Win. Nu cred că Win Win i-a dat vreun mandat lui E-Boutique KFT. În dosarul 14660/3/2013, Tribunalul Bucureşti a admis cererea unui creditor al Realitatea Media SA şi a dispus înlăturarea de la masa credală a E-Boutique KFT. Deci nici nu mai are calitatea de creditor. Dar, chiar dacă am accepta că este creditor, acest E-Boutique KFT a solicitat tocmai ridicarea licenţei de emisie a Realitatea. În ce fel urmăreşte el eficientizarea activităţii şi recuperarea creanţei dacă prin măsura pe care o cere blochează activitatea. Acţionează cu rea credinţă, este evident", a mai spus Gabriel Baciu.
Pe de altă parte, răspunzând unei întrebări puse de membrul CNA Monica Gubernat, avocatul Gabriel Baciu a spus că, pe 23 septembrie, la Curtea de Apel a avut loc un proces în care s-a susţinut de către E-Boutique KFT diminuarea creanţei unui alt creditor, şi anume GMG Media Box (controlată de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, n.r.). "Curtea a aprobat această diminuare, dar nu a statuat că E-Boutique va intra pe lista de creditori sau altceva", a spus Gabriel Baciu.
"Şi cu toată această diminuare a creanţei GMG Media Box, GMG rămâne principalul creditor. În tabelul creditorilor, E-Boutique nu există la masa credală", a spus şi Mura Frânculescu, directorul executiv al Realitatea Media.
Pe de altă parte, Elan Schwartzenberg a înştiinţat, pe 21 mai, CNA că este proprietarul tuturor mărcilor Realitatea Media, precizând totodată că orice solicitare de autorizare a unei televiziuni cu denumirea Realitatea Plus necesită acordul său.
În acest document, Elan Schwartzenberg aduce la cunoştinţa CNA faptul că societatea Realitatea Media SA îşi desfăşoară activitatea sub egida mărcilor Realitatea Media, deţinute de societatea Win Win Business & Lobby Company Limited, ca urmare a contractului de cesiune încheiat în data de 18 aprilie 2012 între SC Realitatea Media SA, în calitate de cedent, şi Win Win Business & Lobby Company Limited, în calitate de cesionar.
Schwartzenberg face trimitere şi la soluţia pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, prin care acest contract de cesiune de mărci, "având ca obiect transferul tuturor drepturilor şi obligaţiilor asupra mărcilor Realitatea Media, îşi păstrează pe deplin valabilitatea, titular cu drepturi depline asupra mărcilor Realitatea Media fiind în acest moment societatea Win Win Business & Lobby Company Limited".
"Astfel, în conformitate cu prevederile art. 2.2 şi 2.3 din contractul de cesiune mărci indicat anterior, cesiunea mărcilor Realitatea Media este totală, în sensul că transmiterea prin cesiune a drepturilor asupra mărcilor Realitatea Media se realizează pentru toate produsele şi/ sau serviciile pentru care sunt înregistrate mărcile Realitatea Media, şi definitivă, producându-şi efectele în întreg teritoriul, fără nicio restricţie", mai spune Elan Schwartzenberg.
Totodată, Elan Schwartzenberg atrage atenţia cu privire la faptul că "societatea Realitatea Media SA nu mai deţine în proprietate mărcile Realitatea Media".
"În aceste condiţii, orice posibilă solicitare venită din partea oricărei persoane de a se autoriza o licenţă pentru orice serviciu de programe cu denumirea Realitatea Plus în vederea transmisiilor televizate necesită acordul prealabil al societăţii Win Win Business & Lobby Company Limited, unica deţinătoare a mărcilor Realitatea Media. Menţionăm că, în calitate de creditor al acestei societăţi, interesul nostru este ca mărcile Realitatea să beneficieze de o protecţie sporită pentru a-şi păstra valoarea. Mai mult decât atât, toate demersurile iniţiate au fost făcute cu scopul de a împiedica obţinerea unor licenţe asupra unor mărci similare mărcilor Realitatea Media, care ar putea genera un risc mare de confuzie, de natură să stragă scăderea drastică a valorii mărcilor Realitatea", mai spune Elan Schwartzenberg.
Acesta face referire la faptul că o societate deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru a primit de la CNA, pe 17 ianuarie 2013, o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii Realitatea Plus, care ar urma să emită în România, ţările din Balcanii de Vest şi Republica Moldova, dar care nu a fost încă pusă în funcţiune.
Totuşi, Tribunalul Bucureşti a admis, pe 23 mai, cererea formulată de Realitatea Media SA şi a suspendat efectele contractului de cesiune prin care compania Win Win Business & Lobby Company Limited, controlată de Elan Schwartzenberg, a devenit proprietarul mărcilor Realitatea.
"Decizia de astăzi a justiţiei, la care ne aşteptam, sugerează cel puţin două lucruri: primul înseamnă blocarea demersului fraudulos de devalizare a patrimoniului SC Realitatea Media SA prin încercarea de înstrăinare a brandului. În al doilea rând, îi lasă pe cei care încercau să-şi negocieze influenţe, bani, avantaje pe marginea deciziei Curţii de Apel fără această posibilitate, dovedindu-i ca fiind interesaţi doar de a-şi înşela temporar partenerii, negociind ceea ce nu aveau niciodată, respectiv dreptul de proprietate al mărcilor", a declarat atunci Cozmin Guşă.
Contactat la momentul respectiv de MEDIAFAX, avocatul Gheorghe Piperea, care îl reprezintă în instanţă în acest conflict pe Elan Schwartzenberg, a declarat că decizia Tribunalului Bucureşti reprezintă un abuz şi va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.
Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este Judiciar HM Expert IPURL.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe