- Home
- Cultură-Media
- TÂRGU MUREŞ, (18.05.2009, 19:56)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele CNCD: E nevoie de o reglementare a articolelor discriminatorii de pe Internet
Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, a declarat, luni, la şedinţa Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Târgu Mureş, că este nevoie de o reglementare europeană în domeniul articolelor discriminatorii ce apar pe Internet.
Urmărește
103 afișări
Preşedintele CNCD: E nevoie de o reglementare a articolelor discriminatorii de pe Internet (Imagine: Mediafax Foto)
Asztalos a spus că oamenii trăiesc într-o eră a globalizării, în care comunicarea este foarte rapidă şi din acest motiv este nevoie de soluţii la nivel european, "printr-o instituţie sau printr-o direcţie care să aibă atribuţii extrem de pragmatice".
"Ceea ce ar mai fi de făcut, poate o reglementare în domeniul Internetului, unde în ultima vreme constatăm foarte multe articole, inclusiv articole de presă sau materiale discriminatorii. Cred că aici există o lipsă de reglementare şi la nivel european, şi la nivelul României, în ce priveşte gestionarea acestor informaţii cu caracter discriminatoriu", a spus Asztalos.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
-
Donald Trump cere Curţii Supreme să amâne legea care ar interzice TikTok-ul în SUA
-
Encode susţine acţiunea lui Elon Musk împotriva transformării OpenAI într-o entitate profitabilă
În acest context, preşedintele CNCD a apreciat că, potrivit chiar şi unor rapoarte independente, România "stă bine" în domeniul prevenirii şi combaterii discriminării, atât instituţional, cât şi legislativ.
Asztalos a spus că statul român a adoptat legislaţia internaţională în domeniul prevenirii şi combaterii discriminării, atât în ceea ce priveşte directivele europene, cât şi protocolul în domeniu al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.
"Deci avem instrumentele necesare pentru prevenirea şi combaterea discriminării, oferim cetăţenilor victime ale discriminării toate instrumentele necesare pentru a acţiona atunci când sunt victime ale discriminării. Avem o instituţie care îndeplineşte criteriile de independenţă, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării se află sub control parlamentar, membrii Colegiului Director sunt numiţi de către Parlament, avem o reprezentare minoritară în acest moment în Colegiul Director şi avem şi rezultate, petiţii soluţionate, sancţiuni aplicate, menţinute de instanţa de judecată. Ca atare, consider că în domeniul legislativ România stă bine", a afirmat Asztalos.
Acesta a adăugat că pentru prevenirea discriminării CNCD a organizat training-uri cu reprezentanţii unor instituţii-cheie ale statului, în special magistraţii, funcţionarii publici, cei ce lucrează în educaţie şi poliţie.
La Târgu Mureş are loc, timp de două zile, şedinţa Comisiei pentru afaceri juridice si drepturile omului a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care s-a deschis cu raportul cu "Situaţia minorităţii rome în Europa şi activităţile Consiliului Europei în acest domeniu".
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:00
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale