- Home
- Cultură-Media
- SIBIU, (12.06.2014, 16:43)
- , Diana Stancovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor: Niciun oraş din România nu este pregătit să fie Capitală Culturală Europeană
Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a declarat, joi, la Sibiu, că "niciun oraş din România nu este pregătit să fie Capitală Culturală Europeană”, nefiind făcute pregătiri, ci doar "declaraţii politice”.
Urmărește
173 afișări
Gigel Ştirbu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă, în opinia sa, România este pregătită să aibă o nouă Capitală Culturală Europeană (CCE), în 2021, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Nu România trebuie să fie pregătită, ci Guvernul şi oraşele care doresc să devină CCE. Craiova, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov sunt comunităţi locale care şi-au exprimat dorinţa de a aplica pentru obţinerea acestei titulaturi. Aceste autorităţi locale, împreună cu Ministerul Culturii şi Guvern, trebuie să fie pregătite”, a răspuns Gigel Ştirbu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Întrebat dacă vreunul din oraşe este pregătit pentru această titulatură, Gigel Ştirbu a răspuns: "Nu eu sunt cel în măsură să spună cine este pregătit sau nu pentru această candidatură. Un lucru este cert: în momentul de faţă, nu este nimeni pregătit să fie Capitală Culturală. Nicinul dintre aceste oraşe nu este pregătit să devină Capitală Culturală”.
El a adăugat că evaluarea dosarului pentru CCE din 2021 ar trebui să se facă în 2015, iar în România pregătirea documentelor nici măcar nu a început.
"Demersurile nu au pornit. În afară de declaraţii politice şi declaraţii conjuncturale nu s-a făcut nimic. Anul viitor dosarul va intra în analiză. Păi cum să intre în analiză când acest dosar nici nu a început să fie creionat. Despre asta este vorba”, a declarat Gigel Ştirbu.
Acesta le-a cerut autorităţilor locale care doresc să aplice pentru titulatura pe care municipiul Sibiu a deţinut-o în anul 2007 să ia exemplul Sibiului.
"Eu am făcut apel către toate autorităţile locale care doresc să acceseze acest proiect extrem de important de CCE să nu neglijeze experienţa celor de la Sibiu care au demonstrat că pot să facă un proiect naţional de mare succes, un proiect naţional viabil”, a mai declarat Gigel Ştirbu.
Gigel Ştirbu, alături de alţi 15 membri ai Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a participat, joi, la Sibiu, la o şedinţă specială a acestui organism, în care s-a discutat, printre altele, şi despre statutul de CCE pe care municipiul Sbiu l-a deţinut în 2007.
Membrii Comisiei au spus că tocmai pentru că Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, dar şi pentru că în oraş are loc cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru, considerat al treilea ca mărime şi importanţă din lume, au fost de acord să ţină această şedinţă în deplasare.
Citeşte şi:
CGMB a aprobat depunerea candidaturii Bucureştiului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021
Citeşte şi:
Bucureştiul vrea să fie Capitală Culturală Europeană în 2021. Ce alte oraşe din ţară mai sunt în competiţia naţională
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe