- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (09.07.2008, 10:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţ record pentru un tablou de Watteau, dat dispărut în 1848
Tabloul "La Surprise" de Jean-Antoine Watteau (1684-1721), considerat dispărut de prin 1848, a fost achiziţionat, marţi, pentru o sumă de peste 15 milioane de euro, bătând astfel un record de licitaţie pentru o operă a unui maestru francez, potrivit casei Christie's.
Urmărește
46 afișări
Preţ record pentru un tablou de Watteau, dat dispărut în 1848 (Imagine: Mediafax Foto)
"Este vorba nu doar de una din cele mai extraordinare descoperiri din ultimii ani, ci şi de pânza unui important maestru francez, care a atins cel mai mare preţ în cadrul unei licitaţii", s-au felicitat, printr-un comunicat de presă, Richard Knight şi Paul Raison, responsabili ai casei Christie's.
Recordul de preţ pentru un tablou semnat de Watteau vândut la licitaţie data din 13 decembrie 2000, când "Le Conteur" a fost achiziţionat pentru mai mult de trei milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
"La Surprise" a fost pictat în jurul anului 1718 şi făcea pereche cu "L'Accord parfait", două tablouri care au fost deţinute iniţial de Nicolas Henin, un consilier regal şi apropiat al lui Watteau. Acestea au fost vândute separat prin anul 1756 de către moştenitorul lui Henin, care a publicat o gravură a fiecărei opere.
"L'Accord parfait" este expus, în prezent, într-un muzeu din Los Angeles, însă "La Surprise" şi-a tot schimbat proprietarul şi a dispărut între 1770 şi 1848, în mijlocul tulburărilor revoluţionare.
Repertoriat în 1764 în catalogul unui colecţionar care îl deţinea, tabloul nu era cunoscut decât printr-o copie care figura în colecţia regală a palatului Buckingham din Londra şi printr-o gravură.
Originalul a fost descoperit abia anul trecut de către un expert care l-a văzut amplasat în colţul unui salon dintr-o casă de ţară britanică, unde acesta venise să examineze o altă pictură.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe