Prima ediţie a salonului internaţional de carte Bookfest la Timişoara, între 15 şi 17 martie

Prima ediţie a salonului internaţional de carte Bookfest de la Timişoara se va desfăşura între 15 şi 17 martie, la Centrul Regional de Afaceri, oferta incluzând peste 15.000 de titluri, reduceri substanţiale, întâlniri cu diverşi autori, proiecţii de filme, expoziţii şi activităţi pentru copii.

Urmărește
199 afișări
Imaginea articolului Prima ediţie a salonului internaţional de carte Bookfest la Timişoara, între 15 şi 17 martie

Prima ediţie a salonului internaţional de carte Bookfest la Timişoara, între 15 şi 17 martie (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, Asociaţia Editorilor din România (AER) organizează, între 15 şi 17 martie, Salonul de carte Bookfest Timişoara, în cadrul Centrului Regional de Afaceri Timiş (CRAFT) - Sala Polivalentă.

"Asociaţia Editorilor din România a decis ca, începând din acest an, Salonul de carte Bookfest - un brand extrem de îndrăgit de iubitorii de carte din Capitală, care îşi consolidează imaginea de 6 ani - să fie mai aproape şi de cititorii din afara Bucureştiului. Iar prima ediţie itinerantă a salonului de carte am ales s-o ţinem chiar în «Europa noastră centrală simbolică»: Timişoara", afirmă organizatorii.

Deschiderea oficială a Bookfest Timişoara va avea loc în 15 martie, la ora 12.00, iar intrarea la salonul de carte este liberă.

Conform sursei citate, oferta include peste 15.000 de titluri şi reduceri substanţiale, printre expozanţi fiind cele mai importante edituri autohtone, precum Humanitas, Polirom, Cartea Românească, Curtea Veche, Rao, Art, edituri specializate, precum Editura Universităţii din Bucureşti, Gama, şi edituri recent înfiinţate, precum Ponte, Blumenthal.

Pe parcursul celor trei zile, publicul va putea participa la întâlniri cu autori precum Horia-Roman Patapievici - preşedintele Institutului Cultural Român, scriitorul Varujan Vosganian - autorul Cărţii anului 2010 în România - "Cartea şoaptelor", scriitorul, traducătorul şi publicistul Radu Paraschivescu, analistul economic şi fost ministru al Finanţelor Daniel Dăianu, istoricul american Larry Watts, cunoscutul critic literar Daniel Cristea-Enache.

De asemenea, organizatorii Bookfest Timişoara au pregătit o ofertă generoasă de producţii cinematografice care vor putea fi vizionate în incinta salonului de carte, între care "José si Pilar", propunerea Portugaliei la Oscar 2011, a cărui vizionare publică este o premieră naţională, "Václav Havel, Prague - Castle", filmul dedicat primelor şase luni de preşedinţie ale lui Václav Havel, "Beats of Freedom", o incursiune în ritmurile poloneze ale anilor '80, în muzica şi amintirile acelor ani, povestite de oamenii care au iniţiat curentul rock polonez, sau colajul "Cristi & Otto", care reuneste filme realizate de regizorul Cristian Nemescu şi sound designerul Andrei Toncu.

În ultima zi a târgului, timp de două ore, actriţa Ramona Olosz îi va ajuta pe copii să descopere personaje memorabile din cărţi recent publicate în cadrul Mini-Bookfest.

De asemenea, pentru copii vor fi organizate lecturi, face painting, concursuri de desen, expoziţii, jocuri şi se vor acorda premii constând în cărţi.

De asemenea, Bookfest Timişoara va include expoziţia cu tema "Grafica fără computer. Litere. Desen. Relief. Volum" a celor de la Atelierul de Grafică din Bucureşti.

Salonul de carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România (AER), principala asociaţie profesională a editorilor de carte din ţară, care reuneşte editori din toate domeniile de interes cultural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici