- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (16.03.2012, 18:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima licitaţie de artă contemporană Grow Art, marţi, în Capitală - FOTO
Prima licitaţie Grow Art, un program al Asociaţiei pentru Promovarea Artelor Contemporane, în care vor fi scoase la vânzare 97 de lucrări semnate de artişti ca Gili Mocanu, Marin Gherasim şi Horea Paştină, va avea loc marţi, în Capitală, informează un comunicat al organizatorilor.
Urmărește
430 afișări
Prima licitaţie de artă contemporană Grow Art, marţi, în Capitală (Imagine: growart.ro)
Licitaţia, care face parte dintr-un program mai amplu al Asociaţiei pentru Promovarea Artelor Contemporane, intitulat Grow Art, va avea loc de la ora 19.00, la hotelul Ramada Majestic din Capitală.
Această iniţiativă are scopul de a contribui la configurarea unei pieţe stabile de artă contemporană autohtonă, precum şi de a susţine evoluţia profesională a creatorilor acesteia, prin finanţarea de proiecte culturale cu până la 12% din valoarea vânzărilor casei de licitaţii Grow Art, se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Directorul executiv al Asociaţiei pentru Promovarea Artelor Contemporane, Nona Şerbănescu, a declarat pentru MEDIAFAX că licitaţiile, ca toate programele asociaţiei, vor fi non-profit, comisionul obţinut din vânzarea lucrărilor fiind folosit pentru organizarea viitoarelor licitaţii şi finanţarea de proiecte culturale (cu până la 12% din valoarea vânzărilor).
Asociaţia va mai organiza o licitaţie de artă contemporană anul acesta în decembrie, iar pentru anul viitor îşi propune organizarea a patru astfel de evenimente.
Licitaţia Grow Art #1 aduce în atenţia publicului lucrări semnate de 92 de artişti români contemporani, printre care reprezentanţi de marcă a cel puţin patru generaţii - de la maeştri confirmaţi pe parcursul câtorva decenii până la proaspăt absolvenţi remarcabili: Mircea Roman, Marin Gherasim, Paula Ribariu, Horea Paştina, Gili Mocanu, Bogdan Vlăduţă, Christian Paraschiv, Marcel Bunea, Vasile Tolan, Mihai Sârbulescu, George Moscal, Elena Scutaru, Marian Zidaru.
Licitaţia cuprinde 97 de loturi, ale căror preţuri de pornire însumează 110.000 de euro. Cel mai scump lot este dipticul "Doi delfini", semnat de Gili Mocanu, sursa de inspiraţie fiind nimic altceva decât un pattern de faianţă, ce are un preţ de pornire de 6.000 de euro.
Printre cele mai interesante loturi din licitaţie se numără şi "Covorul de artişti" de Vasile Mureşan Murivale, un covor cu dimensiunea de 4 pe 2 metri compus din colajul a peste 10.000 de portrete de artişti români realizate de autor, "Perna moartă" a lui Felix Deac, care şochează prin asemănarea texturii cu pielea umană, şi "Nomos 3", lucrarea lui Christian Paraschiv realizată într-o tehnică specială prin fotoimprimare pe folie cu foiţă de aur.
"Ne mândrim să numărăm în portofoliul GrowArt#1 o serie de artişti consacraţi, pe deplin confirmaţi, a căror operă a parcurs uneori chiar şi jumătate de secol. În cazul acestor artişti, de cele mai multe ori preţurile lucrărilor pleacă de la valori reduse, mulţumită înţelegerii şi dorinţei maeştrilor de a ne susţine, tocmai pentru ca iniţiativa noastră să aibă toate şansele de reuşită. (...) Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane a iniţiat şi dezvoltă GrowArt ca pe o 'afacere' cu impact social, o sursă permanentă de finanţare pentru proiectele culturale ale asociaţiei după cum şi pentru a ajuta artiştii să se promoveze şi să dezvolte noi proiecte artistice", a declarat Nona Şerbănescu, în comunicatul citat.
Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane este o organizaţie non-profit a cărei activitate a demarat la începutul anului 2010. Membrii şi voluntarii săi crează proiecte şi programe menite să aducă arta mai aproape de societatea civilă românească, să atragă atenţia asupra unor probleme sociale sau să le amelioreze prin intermediul artei şi nu în ultimul rând să educe o nouă generaţie în spiritul deschiderii culturale către artele contemporane, se arată pe site-ul growart.ro.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe