- Home
- Cultură-Media
- ARAD, (25.02.2014, 16:26)
- Pacala Dana , Marian Buga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primăria Arad va constitui o asociaţie pentru depunerea candidaturii la Capitală Culturală Europeană
Municipiul Arad îşi va depune dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021 prin intermediul unei asociaţii care urmează să fie constituită şi care va avea sediu, angajaţi plătiţi de municipalitate şi va promova proiectul, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
188 afișări
Primăria Arad va constitui o asociaţie pentru depunerea candidaturii la Capitală Culturală Europeană
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat, marţi, că au fost începute demersurile pentru constituirea unei asociaţii care va promova candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021, din organizaţie urmând să facă parte instituţii publice din subordinea autorităţilor locale, universităţi, personalităţi locale, agenţi economici şi oameni politici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Principalele măsuri ale „ordonanței trenuleț” pregătite de noul Guvern. Cum arată varianta finală a măsurilor de austeritate
-
Ministerul Finanţelor a publicat oficial ordonanţa austerităţii
-
Lovitură pentru investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti: impozitul pe dividende se măreşte la 10%
-
Ordonanţa trenuleţ. Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţa Socială este îngrijorată de proiect
Asociaţia va avea caracter cultural şi va avea o conducere executivă, cu sediu şi angajaţi, în acest sens urmând să fie alocată, pentru anul în curs, suma de 100.000 de lei de la bugetul local.
Asociaţia va pregăti dosarul de candidatură care va fi depus în 2015 şi va coordona programul manifestărilor şi evenimentelor care se vor desfăşura în Arad "pentru a transforma oraşul într-un potenţial pol cultural european în anul 2021".
"Sperăm să avem parteneri, în cadrul asociaţiei, mai multe oraşe şi localităţi din apropiere, între care cele din Podgoria Aradului, pentru că este important aportul acestora în definirea ofertei culturale", a declarat Falcă.
Primarul a spus că municipalitatea are în plan "investiţii majore în infrastructura culturală", iar acestea "reprezintă din start un câştig pentru oraş, indiferent care vor fi rezultatele competiţiei".
"Aradul trebuie să aibă o nouă imagine în 2021. Chiar dacă nu vom câştiga competiţia, proiectul nostru va continua şi după această dată, urmând să investim foarte mulţi bani în tot ceea ce înseamnă cultură", a declarat primarul.
El a mai spus că, în contextul pregătirilor pentru depunerea candidaturii, Aradul va găzdui, la începutul lunii martie, Conferinţa internaţională "Resurse şi politici culturale". La manifestare vor participa specialişti în proiecte culturale internaţionale şi vor avea dezbateri oameni de cultură din oraş şi manageri de instituţii pentru a fi identificate "idei şi direcţii pentru marketingul şi managementul cultural ale Aradului".
În martie 2013, oraşul Arad şi-a lansat candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021, evenimentul având loc la Bruxelles, la Parlamentul European, în prezenţa a peste 300 de invitaţi, între care europarlamentari şi membri ai Comitetului Regiunilor.
Evenimentul de promovare a candidaturii a avut loc sub denumirea "Arad, cetate europeană a diversităţii culturale" şi a cuprins prezentarea a două filme documentare despre municipiu şi minorităţile care trăiesc în oraş, dar şi o expoziţie de fotografii şi picturi intitulată "Aradul cultural - expresie a coexistenţei interetnice".
Primarul Falcă declara, cu acea ocazie, că municipalitatea este interesată să se promoveze cât mai intens direct la Bruxelles.
Citește pe alephnews.ro: Banii vorbesc pe X: Cum a transformat Musk Twitter-ul într-un experiment social al controverselor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Declaraţie de susţinere a Timişoarei la Capitală Culturală Europeană - 2021, semnată de rectori
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 177 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:13
Un oficial NATO avertizează asupra posibilelor atacuri hibrid ale Rusiei împotriva statelor membre
-
astăzi, 13:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1040. Yermak avertizează asupra posibilităţii de escaladare a războiului hibrid lângă graniţele NATO / Ucraina se concentrează pe garanţiile de securitate înaintea aderării la NATO / Rolul Germaniei în menţinerea păcii în Ucraina depinde de aprobarea Rusiei, spune Merz / Dronele ucrainene domină operaţiunile armatei în 2024, raportează ministrul apărării