- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.10.2015, 12:58)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul album românesc dedicat artistului Adrian Ghenie, prezentat duminică, în Bucureşti
Albumul "Adrian Ghenie - Darwin's Room", prima publicaţie românească dedicată lui Adrian Ghenie, unul dintre cei mai apreciaţi artişti români contemporani, va fi prezentat duminică, de la ora 17.00, la prima întâlnire dedicată Bienalei de la Veneţia găzduită de librăria Humanitas de la Cişmigiu.
Urmărește
363 afișări
Primul album românesc dedicat artistului Adrian Ghenie, prezentat duminică, în Bucureşti
Albumul "Adrian Ghenie - Darwin's Room" este prima publicaţie românească dedicată artistului, care reuneşte reproduceri de calitate ale lucrărilor prezentate la Bienala de Artă de la Veneţia, texte critice, interviuri şi extrase din presa internaţională, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Volumul, coeditat de Mihai Pop si Corina Şuteu, însoţeşte proiectul care reprezintă România la cea de-a 56-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia (9 mai - 22 noiembrie 2015; curator: Mihai Pop, arhitect: Attila Kim).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Prezentarea albumului va avea loc duminică, de la ora 17.00, la prima întâlnire dedicată Bienalei de la Veneţia găzduită de librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti, la care vor participa Corina Şuteu, coordonator de proiect şi coeditor al albumului, şi Attila Kim, arhitectul expoziţiei.
Cele două ediţii ale Duminicilor Bienalei de la Veneţia sunt ocazii de a intra în contact cu experienţa celui mai important eveniment internaţional de artă contemporană, în timpul ultimei luni a desfăşurării acestuia. Editorii albumului dedicat expoziţiei şi realizatorii "Darwin's Room" vor pune în perspectivă parcursul realizării conceptului şi expoziţiei, sensul acestora pentru Adrian Ghenie, rolul picturii într-o piaţă de artă dominată de alte medii.
"Tema bienalei din acest an - «All the World's Futures», formulată de curatorul Oknui Enwezor - propune un exerciţiu de reflecţie privind viitorul umanităţii, iar Pavilionul României contribuie prin expoziţia «Darwin's Room», cuprinzând picturi recente ale artistului, la nuanţarea citirii trecutului ca parte indispensabilă a viziunii despre viitor. Acest lucru implică şi examinarea atentă a miturilor care au stat la baza scrierii istoriei, a ficţiunilor care au ajuns să definească o naţiune şi a luptelor de putere în urma cărora au aparut «centrul» şi «periferia» (sau învingătorii şi învinşii). Adrian Ghenie propune, prin «laboratorul» lui Darwin, o cale de reinterpretare a surselor istorice la care ne raportăm, filtrate prin materialul vizual «neoficial», abundent şi neordonat ierarhic, alcătuit din fotografii, articole şi documentare ca surse principale", spune Mihai Pop.
Adrian Ghenie se numără printre fondatorii Fabricii de Pensule din Cluj, alături de alţi reprezentanţi remarcabili ai aceleiaşi comunităţi artistice, care a coagulat în ultimii ani unul dintre cele mai active spaţii culturale din România. Lucrările lui Adrian Ghenie sunt prezente în cele mai importante muzee, galerii şi colecţii private din lume: Centrul Pompidou (Paris), SFMOMA (San Francisco), Muzeul Hammer şi Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles, S.M.A.K. Collection (Ghent).
Lucrările sale au fost incluse în expoziţii la Palazzo Grassi, Fundaţia François Pinault (Veneţia), Tate Liverpool, Bienala de la Praga, Fondazione Palazzo Strozzi (Florenţa), printre altele.
"Darwin's Room" este un proiect iniţiat de Fabrica de Pensule (Cluj), în parteneriat executiv cu Asociaţia Film ETC. (Bucureşti) şi în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Universitatea de Artă şi Design Cluj, Universitatea de Arte "George Enescu" Iaşi, Editura Hatje Cantz (Germania), PACE Gallery (New York), Galerie Thaddaeus Ropac (Paris), Galerie Judin (Berlin), Tim Van Laere Gallery (Anvers), Galeria Plan B (Cluj, Berlin), Asociaţia Galeriilor de Artă Contemporană din România. Coordonatorul general al proiectului este Corina Şuteu.
Bienala de la Veneţia este un eveniment de primă importanţă în viaţa artistică internaţională, încorporând expoziţii şi dezbateri din artă, film, muzică, teatru şi arhitectură. La început înglobată în Expoziţia Internaţională de Artă, Expoziţia Internaţională de Arhitectură a început să se emancipeze în anul 1980. De atunci, ea a crescut ca importanţă, complexitate şi amploare şi a căpătat sensul unui moment unic de reflecţie asupra profesiunii, devenind un important eveniment mediatic, cu mare audienţă.
Bienala numără din ce în ce mai mulţi vizitatori, interesul ei depăşind limitele strict profesionale: în 2012, a atras aproximativ 178.000 de vizitatori. De-a lungul întregii perioade, bienala şi-a căutat o expresie proprie, sub semnul notorietăţii şi înclinaţiilor specifice directorului fiecărei ediţii, parcurgând teme şi proiecte curatoriale foarte diverse.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Opere de Adrian Ghenie, Mircea Cantor şi Dan Perjovschi, "idei de schimbare" la Bienala de la Viena
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe