- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.04.2010, 14:23)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul concurs de proiecte cinematografice din 2010
Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) organizează primul concurs de proiecte cinematografice din 2010, participanţii putând să se înscrie la concurs - ce are alocată suma de 18 milioane de lei - până pe 21 mai, informează site-ul instituţiei.
Urmărește
119 afișări
Primul concurs de proiecte cinematografice din 2010 (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
Anul trecut, Centrul Naţional al Cinematografiei nu a organizat nicio sesiune de concurs de proiecte.
Uniunile şi asociaţiile din domeniul industriei cinematografice sunt invitate să transmită către CNC câte o propunere pentru cele trei comisii de selecţie (ficţiune, documentar şi animaţie), însoţite de CV-ul persoanelor respective, până la data de 5 mai.
Participanţii la concursul de proiecte organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) trebuie să plătească taxe de înscriere cuprinse între 500 şi 1.500 de lei, conform unei decizii din 14 aprilie a directorului general al instituţiei, se arată pe site-ul CNC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Pentru proiectele de lungmetraje ficţiune, documentare şi de animaţie româneşti sau cu participare românească, taxa este de 1.500 de lei, în timp ce pentru proiectele de scurtmetraje ficţiune, documentare şi de animaţie româneşti sau cu participare românească, taxa este de 1.000 de lei. Taxa pentru înscrierea unui proiect de dezvoltare a filmelor de lungmetraj ficţiune, documentare şi de animaţie româneşti sau cu participare românească este de 500 de lei.
Regulamentul de concurs, precum şi orice alte informaţii se pot obţine la adresa de internet www.cncinema.ro sau la secretariatul tehnic al concursului (Str. Dem I. Dobrescu, nr. 4-6 Bucureşti).
Pentru prima dată, anul acesta, secţiunile Documentar şi Animaţie au jurii separate.
Cei mai mulţi bani, 9,8 milioane de lei, sunt alocaţi proiectelor de lungmetraj ficţiune, 3,6 milioane de lei - filmelor de lungmetraj ficţiune debut, câte 1,8 milioane de lei - documentarelor, respectiv, animaţiilor, 900.000 de lei - scurtmetraj ficţiune şi 100.000 de lei - dezvoltarea proiectelor de filme, lungmetraj ficţiune, documentare şi animaţie.
Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), Hunor Kelemen, a semnat, la sfârşitul lui martie, Ordinul de numire a noului Consiliu de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Conform ordinului ministrului, din Consiliul de Administraţie fac parte: Eugen Şerbănescu, director general al CNC, Demeter András István, reprezentant al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ioan Cărmăzan, reprezentant al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, Elisabeta Bostan, reprezentant al Uniunii Cineaştilor din România, Florin Paraschiv, reprezentant al Uniunii Producătorilor de Film, Diana Butoeru, reprezentant al Asociaţiei Cineaştilor din România, şi Oana Stoenescu, reprezentant al Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe