- Home
- Cultură-Media
- BRAN, (25.07.2013, 14:28)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul festival de jazz organizat la Castelul Bran, între 30 august şi 1 septembrie
"Jazz at Bran Castle", primul festival de jazz de la Castelul Bran, se va desfăşura între 30 august şi 1 septembrie şi va include concerte ale unor artişti din Ungaria, Franţa, Marea Britanie, Grecia, Italia şi Suedia, informează un comunicat al organizatorilor, remis MEDIAFAX.
Urmărește
529 afișări
Primul festival de jazz organizat la Castelul Bran, între 30 august şi 1 septembrie (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)
Într-un decor istoric şi cultural-artistic de poveste, melomanii sunt invitaţi la trei zile de jazz european, de muzică contemporană şi barocă. Ediţia pilot a festivalului "Jazz at Bran Castle" are parte de un line-up impresionant, cu artişti consacraţi de jazz care vor prezenta atât proiecte deja aplaudate, cât şi proiecte absolut noi.
Concertele se vor desfăşura în fiecare seară a festivalului, începând cu ora 20.00, în curtea interioară a Castelului Bran. O excepţie, care va adăuga un plus de farmec festivalului, va fi recitalul de orgă susţinut de tânărul muzician britanic Dave Stapleton, la Biserica Evanghelică din Râşnov, pe 1 septembrie, de la ora 13.00.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Festivalul începe pe 30 august cu un solo de chitară al lui Ferenc Snetberger (Ungaria), urmat de Marco Ambrosini (Italia) & Jean Louis Matinier (Franţa) şi Alexander Bălănescu (România) & Katie Wilkinson (Marea Britanie).
Pe 31 august vor cânta Dave Stapleton & Benjamin Waghorn (Marea Britanie), urmaţi de Vassilis Tsabropoulos (Grecia) - solo pian şi Louis Sclavis & Vincent Courtois (Franţa).
Ziua de 1 septembrie la festival începe cu recitalul lui Dave Stapleton în Biserica Evanghelică de la Râşnov, urmat de concertul Paolo Vinaccia (Italia), Bendik Hofseth (Norvegia) & Daniele Di Bonaventura (Italia). În încheierea festivalului vor cânta Bobo Stenson & Anders Jormin & Jon Falt (Suedia).
Preţul unui bilet la festival este de 150 de lei (pentru o singură seară), în timp ce un abonament pentru cele trei seri ale evenimentului poate fi achiziţionat la preţul de 400 de lei. Biletele şi abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro, în reţelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, în librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi la magazinul Andante Music. Abonamentele sunt deja disponibile, iar biletele vor fi puse în vânzare doar în ultima săptămână a lunii august.
Evenimentul "Jazz at Bran Castle" este organizat de Jazz.ro şi de Compania de Administrare a Domeniului Bran.
Înfiinţată în anul 2011, jazz.ro este asociaţia culturală care îşi propune să descopere şi să promoveze jazz-ul european în România şi jazz-ul românesc în străinătate. Jazz.ro este, de asemenea, o platformă pentru comunitatea de jazz din România menită să promoveze tineri artişti în deschiderea fiecărui concert. Printre proiectele implementate de jazz.ro se numără: Festivalul "Jazz in Church" (proiect unic în România, derulat, cu casă închisă, între 21 şi 24 martie 2013, la Biserica Luterană din Bucureşti), Modern Solo Piano - în cadrul căruia au evoluat pe scenele bucureştene reputaţi muzicieni internaţionali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer şi Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), Jazz.ro Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) şi Jazz.ro Concert (AnouarBrahem, Jack DeJohnette Group). O iniţiativă de asemenea în premieră în România este reprezentată de programul "Jazz for Kids".
Construit în 1377, data la care Ludovic I de Anjou a emis "actul denaştere" al cetăţii, conform căruia braşovenii primeau privilegiul de a construi fortăreaţa "cu propriile lor osteneli şicheltuieli", Castelul Bran joacă un rol important în controlul graniţei dintre Transilvania şi Ţara Românească. La 1 decembrie 1920, Consiliul Orăşenesc al oraşului Braşov a donat Castelul Bran reginei Maria a României. Din 1938 fiica suveranei, principesa Ileana a României, arhiducesă de Austria, devine proprietară a castelului, până la începutul anului 1948. Edificiul intră în proprietatea statului român şi devine, din 1956, muzeu de istorie medievală şi de artă. La 26 mai 2006, Castelul Bran a fost retrocedat de statul român moştenitorilor arhiducesei Ileana de Austria - Dominic Habsburg-Lothringen, Maria-Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe