Primul film indian, nominalizat la categoria cel mai bun regizor la Globurile de Aur

  • Cinematografia indiană, cunoscută mai ales pentru extravaganţele Bollywood, a produs un film „altfel”, care câştigă spectatori şi recunoaştere internaţională, inclusiv nominalizări la premiile Globul de Aur.
  • Acţiunea se desfăşoară în Mumbai şi este despre trei femei care trec prin singurătate şi dragoste.
Urmărește
103 afișări
Imaginea articolului Primul film indian, nominalizat la categoria cel mai bun regizor la Globurile de Aur

Sursa foto: captură video trailer YouTube / Janus Films

„All We Imagine as Light”, un film multilingv a cărui acţiune se desfăşoară în Mumbai, capitala financiară a ţării, a câştigat mai multe premii internaţionale în acest an, inclusiv Marele Premiu la Cannes, şi este primul film indian nominalizat la categoria Cel mai bun regizor la Globurile de Aur, care vor fi prezentate pe 5 ianuarie.

De asemenea, a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film pentru filmele care nu sunt în limba engleză, potrivit Reuters.

Pentru regizoarea Payal Kapadia, răspunsul la filmul său de debut în ţara sa natală este un plus faţă de laudele pe care le-a obţinut în străinătate.

„Este foarte dificil pentru filmele independente să fie pe ecrane în India. Sunt foarte mulţumită de răspuns. Acum, vreau să prezint filmul în locuri din ţară unde nu a fost prezentat până acum, în oraşele mai mici”, a declarat Kapadia într-un interviu pentru Reuters.

Filmele de artă independente nu găsesc prea mulţi adepţi în India, unde publicul este crescut cu filme Bollywood şi alte filme mainstream, completate cu cântece şi dansuri, violenţă şi melodramă, deşi conţinutul mai serios de pe platformele de streaming schimbă încet gusturile.

Cu vânzări de peste 2 milioane de dolari la box office la nivel global, „All We Imagine as Light” are, de asemenea, nominalizări la premiile Oscar pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu original, a declarat un reprezentant al Sideshow şi Janus Films, care deţin drepturile de distribuţie în Statele Unite.

Dar aceasta nu a fost propunerea oficială a Indiei pentru categoria Cel mai bun film străin la Oscaruri.

Opt ani pentru ca filmul să fie realizat

Kapadia, în vârstă de 38 de ani, a declarat că s-a gândit la ideea filmului în sala de aşteptare a unui spital. Conceput iniţial ca un scurtmetraj, filmul a avut nevoie de opt ani pentru a fi realizat.

Fostul preşedinte american Barack Obama l-a ales drept unul dintre filmele sale preferate ale anului, într-o listă pe care a împărtăşit-o pe social media.

Povestea se învârte în jurul prieteniei şi vieţii amoroase a trei femei imigrante care trăiesc şi muncesc în Mumbai, metropola aglomerată cu peste 12 milioane de locuitori, un laitmotiv important în filmul ei.

„Mumbai este un oraş cu multe contradicţii. În timp ce viaţa poate fi grea aici, oferă oamenilor şi un sentiment de libertate. Am încercat să redăm şi acest lucru în film”, a spus Kapadia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici