Primul film regizat de Horaţiu Mălăele, "Nunta mută", finalizat în martie

Primul film regizat de Horaţiu Mălăele, "Nunta mută", va fi finalizat în luna martie, în acest moment lucrându-se la faza de postproducţie, după ce filmările s-au terminat la sfârşitul anului trecut.

Urmărește
38 afișări
Imaginea articolului Primul film regizat de Horaţiu Mălăele, "Nunta mută", finalizat în martie

Primul film regizat de Horaţiu Mălăele, "Nunta mută", finalizat în martie

Horaţiu Mălăele a declarat pentru MEDIAFAX că bugetul producţiei a ajuns la 1 milion şi jumătate de euro, filmul fiind co-produs de Castel Film şi compania franceză Agat Film et Cie.

"Filmările au decurs superb, pentru că am lucrat cu mari actori. Pot să spun că a fost un mediu prietenesc, pentru că banii au fost destul de puţini ca să acopere talentul lor, ei au venit mai mult din prietenie pentru mine, lucru care m-a bucurat", a spus regizorul.

Povestea filmului redă "un fapt real din Ţara Românească, din 1953, un fel de reacţie a societăţii la sistemul stalinist". "Deşi se întâmplă lucruri tragice, a nu se crede că este un film violent. Este o tragi-comedie absurdă", a mai spus Mălăele.

Distribuţia reuneşte mulţi actori cunoscuţi, alături de care Horaţiu Mălăele a jucat în spectacole de teatru sau în filme. Printre ei se află Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Dan Condurache, Gheorghe Dinică, George Mihăiţă şi Alexandru Bindea. În rolurile principale au jucat Alexandru Potocean, cel care a interpretat rolul lui Adi din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, şi Meda Victor.

Imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, iar scenariul a fost scris împreună cu dramaturgul Adrian Lustig.

Filmările pentru această producţie au început în luna iulie.

"Nunta mută" a obţinut un credit de 1,3 milioane lei (aproximativ 370.000 euro) de la  Centrul Naţional al Cinematografiei. Horaţiu Mălăele este unul dintre cei trei oameni de teatru care au câştigat concursul CNC din 2006 cu proiecte de debut în lungmetraj, ceilalţi fiind Silviu Purcărete şi Alexandru Darie.

Ca actor, Mălăele a putut fi văzut în mai multe filme româneşti în perioada postdecembristă: "Această lehamite" şi "Ambasadori, căutam patrie" (regia Mircea Daneliuc), "Noro" (Radu Gabrea), "Maria" (Călin Netzer), "Damen Tango" (Dinu Tănase), "Magnatul" şi "Ticăloşii" (Şerban Marinescu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici