Primul film românesc de animaţie 3D stereoscopică, miercuri la Muzeul Benzii Desenate

"1st Romanian 3D Stereoscopic animation experience", primul film românesc de animaţie 3D stereoscopică, semnat de Ştefan Buzea, va fi proiectat miercuri la Muzeul Benzii Desenate din Capitală, într-o seară specială dedicată animaţiei autohtone contemporane.

Urmărește
1197 afișări
Imaginea articolului Primul film românesc de animaţie 3D stereoscopică, miercuri la Muzeul Benzii Desenate

Cinema 3D (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Seara animaţiei contemporane româneşti va avea loc miercuri, de la ora 18.00, la Muzeul Benzii Desenate din cadrul Muzeului Naţional de Artă Contemporană.

Evenimentul va fi deschis cu conferinţa "Animaţia şi banda desenată", susţinută de Daniel Todoran-Rareş, sociolog şi editor al site-ului www.animationmagazine.eu, ce va fi însoţită de o expoziţie de o zi şi va fi urmată de câteva proiecţii-eveniment: "1st Romanian 3D Stereoscopic animation experience", imagini (fragment şi trailer) din lungmetrajul de animaţie "Crulic - drumul spre dincolo" de Anca Damian, scurtmetraje realizate de tineri animatori din România, precum şi producţii ale unor creatori de origine română activi în străinătate.

Cu prilejul Serii de animaţie românească va fi lansat site-ul www.animationmagazine.eu - publicaţie electronică în care sunt oferite informaţii despre animaţia autohtonă şi internaţională.

"1st Romanian 3D Stereoscopic animation experience", o producţie MediaPro Pictures, în regia lui Ştefan Buzea şi având-o ca producător pe Raluca Coman, este prima animaţie românească 3D stereoscopică (poate fi urmărită cu ochelari 3D). Regizorul Ştefan Buzea este fiul cuplului de animatori Zaharia şi Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animaţie "Bălănel şi Miaunel", "Peripeţiile lui Ionuţ", "Temerarii de la scara 2", "Roboţel şi Creionel".

"Crulic - drumul spre dincolo" (coproducţie româno-poloneză, realizată de compania Aparte film), după scenariul şi în regia Ancăi Damian, este realizat de animatorii Dan Panaitescu, Raluca Popa, Dragoş Ştefan, Roxana Bentu şi Tuliu Oltean.

Membrii echipelor care au produs cele două filme vor fi prezenţi la eveniment şi vor discuta cu publicul.

Totodată, cei prezenţi vor avea ocazia să vadă banda desenată cu care animatorul român Bujor Ştefănescu, în prezent unul dintre cei mai cunoscuţi creatori de filme de animaţie din Spania, a câştigat, la 13 ani, marele premiu la a doua ediţie a concursului de benzi desenate organizat de revista Cutezătorii. Bujor Ştefănescu a lucrat pentru studiourile Walt Disney, Hanna-Barbera şi pentru Cartoon Network.

Printre filmele proiectate se vor număra şi scurtmetraje realizate de Mihail Bădică, regizor danez de origine română, scenarist şi animator al primului lungmetraj de animaţie din Danemarca.

Muzeul Benzii Desenate, amplasat la etajul 4 al Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC), este un proiect pilot derulat de Institutul Cultural Român şi MNAC, cu sprijinul reţelei europene a institutelor culturale naţionale EUNIC în România, al Centrului Belgian de Bandă Desenată şi în parteneriat cu Asociaţia Bedefililor din România, în perioada 16 iunie - 16 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici