Primul muzician asiatic care a câştigat competiţia de dirijat ”Gustav Mahler”, invitat la Sala Radio

Kahchun Wong, primul muzician din Asia care a câştigat reputata competiţie de dirijat ”Gustav Mahler”,vine la Sala Radio din Bucureşti pentru un concert susţinut vineri, de la ora 19.00, alături de violonistul Valentin Şerban, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
77 afișări
Imaginea articolului Primul muzician asiatic care a câştigat competiţia de dirijat ”Gustav Mahler”, invitat la Sala Radio

Sursa FOTO: Profimedia

Sala Radio este gazda unui concert cu doi invitaţi speciali aplaudaţi pe scenele internaţionale: tânărul dirijor Kahchun Wong (33 de ani), primul muzician asiatic care a câştigat prestigioasa competiţie internaţională de dirijat ”Gustav Mahler” (Germania, 2016) şi violonistul român Valentin Şerban, membru al orchestrei Les Dissonances din Paris.

Evenimentul susţinut de Orchestra Naţională Radio, aduce în faţa publicului Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră creat de Wolfgang Amadeus Mozart. Mozart şi-a compus 4 dintre cele 5 concerte pentru vioară aproape unul după celalalt, în 1775, la doar 19 ani.

Partea a doua serii cuprinde Simfonia nr. 5 ce poartă semnătura compozitorului rus Dmitri Şostakovici, lucrare ce s-a bucurat de mare succes şi peste jumătate de oră de aplauze la premiera de la Sankt Petersburg (pe atunci Leningrad), în 1937.

Născut în Singapore într-o familie de origine chineză, Kahchun Wong a debutat în martie 2015, alături de Singapore Symphony Orchestra şi începând de atunci a dirijat pe 4 continente ansambluri de prestigiu ca Los Angeles Philharmonic, Berlin Konzerthaus Orchestra sau Sankt Petersburg Symphony Orchestra şi, din 2018, este dirijor principal al orchestrei germane Nuremberg Symphony Orchestra. După ce a câştigat Gustav Mahler Conducting Competition (2016), Kahchun Wong a fost invitat de celebrul dirijor Gustavo Dudamel (care a obţinut aceeaşi distincţie în 2004!) să dirijeze Filarmonica din Los Angeles în stagiunea 2016-2017! În Asia a dirijat ansambluri ca China Philharmonic, Shanghai Symphony, Tokyo Philharmonic, Tokyo Symphony, Osaka Symphony, Hiroshima Symphony etc.

În stagiunea 2019-2020 se va afla pentru prima oară la pupitrul unor ansambluri de prestigiu ca Detroit Symphony Orchestra, Calgary Philharmonic, Philharmonisches Orchester Heidelberg, Japan Philharmonic ş.a. De asemenea, revine în faţa unor orchestre pe care a avut deja ocazia să le dirijeze, ca Royal Liverpool Philharmonic, Orchestre National du Capitole de Toulouse şi Singapore Symphony.

Valentin Şerban a început studiul viorii la vârsta de 7 ani în Braşov (oraşul său natal), unde a urmat şi studiile universitare şi a continuat apoi cursurile de Master la Kunstuniversität în Graz (Austria), sub îndrumarea violonistei Silvia Marcovici. Este membru al Orchestrei Române de Tineret (începând cu anul 2012) şi în prezent este membru al orchestrei Les Dissonances din Paris.
A susţinut un număr impresionant de concerte şi recitaluri atât în România, cât şi în Franţa, Austria, Germania, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Ungaria, Danemarca, Polonia, Spania, Belgia sau Ucraina.

Violonistul român a participat la festivaluri precum Festivalul „Krzyzowa Music of Europe” în Polonia (2018-2019), JazzUp Sea Festival (2018), Festivalul SoNoRo (2017-2019), Braşov Winter Classics (2017), Musica Barcensis, Musica Coronensis (2016).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici