- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.11.2013, 14:05)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul roman al actorului Mircea Diaconu, "La noi, când vine iarna" va fi lansat la Gaudeamus
Primul roman semnat de actorul Mircea Diaconu, "La noi, când vine iarna", a apărut la editura Polirom şi va fi lansat, pe 24 noiembrie, la Târgul de Carte Gaudeamus.
Urmărește
475 afișări
Mircea Diaconu (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)
Cartea "La noi, când vine iarna" a apărut în colecţia "Fiction Ltd." şi în ediţie digitală, informează site-ul editurii Polirom.
Romanul va fi lansat duminică, 24 noiembrie, la ora 13.00, la standul editurii Polirom, în prezenţa autorului. La eveniment vor participa Bianca Burţa-Cernat şi Ovidiu Şimonca, moderator fiind Lucian Dan Teodorovici.
"La noi, când vine iarna" este un roman cu unchi şi mătuşi, cu bunici şi vecini - unii îngeri protectori, alţii demoni cu chip uman -, în care un suflet inocent ne arată că binele din oameni poate învinge şi în cele mai întunecate vremuri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Văzută prin ochii unui copil, viaţa pare mai frumoasă. Iar dacă puştiul care locuieşte într-un sat din perioada obsedantului deceniu devine naratorul-personaj al unui roman, tragismul epocii este anulat de situaţiile comice create de naivitatea perspectivei acestuia. Fiorul primei iubiri pentru o fetiţă din vecini înfloreşte între castele imaginare şi aventuri în natură, locul în care trăieşte este un colţ de paradis, iar lucruri mărunte, precum o pijama nouă, pantalonii largi "de oameni mari" sau bomboanele fondante, sunt cele mai mari bucurii ale vieţii. Totul se schimbă însă când tatălui i se înscenează o infracţiune, iar băieţelul, fratele mai mare şi mama lor devin persoane indezirabile. Ceea ce nu-l împiedică pe protagonist să dea dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu care ar face cinste şi unui adult.
Mircea Diaconu (născut pe 24 decembrie 1949) este actor, politician, scriitor şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti. A fost directorul Teatrului Nottara până în 2011. A jucat atât în piese de teatru pe scenele naţionale, cât şi în producţii cinematografice precum "De ce trag clopotele, Mitică?", "Buletin de Bucureşti", "Asfalt Tango", "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", "Legături bolnăvicioase" şi "Filantropica".
A mai publicat volumele "Şugubina" (1977), "Scaunul de pânză al actorului" (1985) şi "În Bucureştii de odinioară cu Mircea Diaconu" (1998).
Ediţia din acest an a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură se va desfăşura între 20 şi 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe