Primul spectacol de operă şi balet cu decor făcut din materiale reciclate

Regizorul Alexandru Nagy anunţă: „Vrem să dăm tonul unui unei mişcări la care sperăm să se alăture toate Operele din ţară”.

Urmărește
109 afișări
Imaginea articolului Primul spectacol de operă şi balet cu decor făcut din materiale reciclate

Primul spectacol de operă şi balet cu decor făcut din materiale reciclate

Se poate face artă de valoare şi folosindu-te de obiecte pe care oamenii obişnuiţi cu greu şi le pot imagina într-un context artistic. Aceasta este demonstraţia pe care şi-a propus să o facă regizorul Alexandru Nagy, care pune în scenă primul spectacol de operă şi balet cu un decor realizat din materiale reciclabile. Dipticul „La piaţă” şi „Revuluţia”, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, va avea premiera sâmbătă, 1 iulie, de la ora 18:30, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Cea de-a doua reprezentaţie va avea loc duminică, 2 iulie, de la aceeaşi oră. Bilete sunt disponibile pe http://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei.

Noul spectacol de la ONB, realizat în coregrafia Sandrei Mavhima şi cu scenografia Andreei Koch, pune faţă în faţă două universuri, cele reprezentate de „La Piaţă”, primul balet românesc, compus de Mihail Jora, şi opera „Revuluţia”, de Adrian Iorgulescu, care nu este altceva decât piesa lui Caragiale, „Conu` Leonida faţă cu reacţiunea”, transpusă în operă.

„Este un spectacol modern, realizat din materiale reciclate, care se înscrie în ultimele trenduri în materie de arta spectacolului. Încercăm să facem Opera verde, un curent foarte popular la nivel mondial şi vrem să arătăm un model de bune practici şi să dăm tonul unui unei mişcări la care sperăm să se alăture toate Operele din ţară”, a declarat regizorul Alexandru Nagy, care adaugă că Opera Naţională Bucureşti devine astfel prima instituţie de cultură din România care se arată „preocupată de amprenta de carbon, de reutilizare, de refolosire, de videomapping”.

„Un act artistic poate să schimbe lumea, iar încercarea de a schimba lumea rămâne dezideratul din spatele muncii noastre. Am avut acest principiu în gând atunci când am decis să sprijinim cu entuziasm ideea lui Alexandru Nagy. Transmitem împreună un mesaj puternic: orice obiect, chiar şi unul vechi sau stricat merită o nouă şansă. Şi poate contribui, iată, la un moment artistic de mare valoare”, a declarat Roxana Puia, Marketing Manager al Asociaţiei Environ.

Spectacolul este organizat de Opera Naţională Bucureşti, împreună cu Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, Asociaţia ENVIRON, InfoCons, BRD Groupe Societe Generale şi ASUS şi va intra, de la toamnă, în stagiunea permanentă a ONB.

La fiecare reprezentaţie, publicul va putea vedea, în Foaierul Galben al ONB, instalaţii foto-video cu materialul realizat pe parcursul repetiţiilor şi al construcţiei spectacolelor.

Despre spectacol:

• „La Piaţă”, de Mihail Jora, cu baletul Operei Naţionale Bucureşti (coregrafia Sandra Mavhima)

• „Revuluţia”, de Adrian Iorgulescu. În distribuţie: Conu’ Leonida (Valentin Racoveanu |Andrei Petre), Efimiţa (Andreea Iftimescu | Sorana Negrea), Safta (Stanca Manoleanu |Daniela Cârstea).

• Orchestra Operei Naţionale Bucureşti. Dirijor: maestrul Cristian Mandeal

• Participă studenţii UNATC - Actorie, anul II, grupa D | Coordonator: lector univ. dr. Ştefan Pavel

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici