- Home
- Cultură-Media
- (30.06.2023, 07:00)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul spectacol de operă şi balet cu decor făcut din materiale reciclate
Regizorul Alexandru Nagy anunţă: „Vrem să dăm tonul unui unei mişcări la care sperăm să se alăture toate Operele din ţară”.
Urmărește
112 afișări
Primul spectacol de operă şi balet cu decor făcut din materiale reciclate
Se poate face artă de valoare şi folosindu-te de obiecte pe care oamenii obişnuiţi cu greu şi le pot imagina într-un context artistic. Aceasta este demonstraţia pe care şi-a propus să o facă regizorul Alexandru Nagy, care pune în scenă primul spectacol de operă şi balet cu un decor realizat din materiale reciclabile. Dipticul „La piaţă” şi „Revuluţia”, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, va avea premiera sâmbătă, 1 iulie, de la ora 18:30, pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Cea de-a doua reprezentaţie va avea loc duminică, 2 iulie, de la aceeaşi oră. Bilete sunt disponibile pe http://tickets.operanb.ro/ şi la casa de bilete a Operei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Noul spectacol de la ONB, realizat în coregrafia Sandrei Mavhima şi cu scenografia Andreei Koch, pune faţă în faţă două universuri, cele reprezentate de „La Piaţă”, primul balet românesc, compus de Mihail Jora, şi opera „Revuluţia”, de Adrian Iorgulescu, care nu este altceva decât piesa lui Caragiale, „Conu` Leonida faţă cu reacţiunea”, transpusă în operă.
„Este un spectacol modern, realizat din materiale reciclate, care se înscrie în ultimele trenduri în materie de arta spectacolului. Încercăm să facem Opera verde, un curent foarte popular la nivel mondial şi vrem să arătăm un model de bune practici şi să dăm tonul unui unei mişcări la care sperăm să se alăture toate Operele din ţară”, a declarat regizorul Alexandru Nagy, care adaugă că Opera Naţională Bucureşti devine astfel prima instituţie de cultură din România care se arată „preocupată de amprenta de carbon, de reutilizare, de refolosire, de videomapping”.
„Un act artistic poate să schimbe lumea, iar încercarea de a schimba lumea rămâne dezideratul din spatele muncii noastre. Am avut acest principiu în gând atunci când am decis să sprijinim cu entuziasm ideea lui Alexandru Nagy. Transmitem împreună un mesaj puternic: orice obiect, chiar şi unul vechi sau stricat merită o nouă şansă. Şi poate contribui, iată, la un moment artistic de mare valoare”, a declarat Roxana Puia, Marketing Manager al Asociaţiei Environ.
Spectacolul este organizat de Opera Naţională Bucureşti, împreună cu Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, Asociaţia ENVIRON, InfoCons, BRD Groupe Societe Generale şi ASUS şi va intra, de la toamnă, în stagiunea permanentă a ONB.
La fiecare reprezentaţie, publicul va putea vedea, în Foaierul Galben al ONB, instalaţii foto-video cu materialul realizat pe parcursul repetiţiilor şi al construcţiei spectacolelor.
Despre spectacol:
• „La Piaţă”, de Mihail Jora, cu baletul Operei Naţionale Bucureşti (coregrafia Sandra Mavhima)
• „Revuluţia”, de Adrian Iorgulescu. În distribuţie: Conu’ Leonida (Valentin Racoveanu |Andrei Petre), Efimiţa (Andreea Iftimescu | Sorana Negrea), Safta (Stanca Manoleanu |Daniela Cârstea).
• Orchestra Operei Naţionale Bucureşti. Dirijor: maestrul Cristian Mandeal
• Participă studenţii UNATC - Actorie, anul II, grupa D | Coordonator: lector univ. dr. Ştefan Pavel
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20