- Home
- Cultură-Media
- (08.06.2024, 11:13)
Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iaşi, din 13 iunie. Ce este şi unde îl poţi vedea
- Spectacolul imersiv „Van Gogh” va fi adus în premieră la Iaşi, pe 13 iunie.
- Spectacolul va putea fi urmărit în cadrul MINA Pop Up, ediţia itinerantă a muzeului imersiv al noilor arte, MINA, prezentat de George.BCR
- Peste 80 de opere create de Van Gogh, picturi, desene şi schiţe, au fost selectate pentru realizarea spectacolului.
Urmărește
775 afișări
Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iaşi, din 13 iunie. Ce este şi unde îl poţi vedea
Printre operele ce vor putea fi admirate se numără renumitele „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Irişi” şi „Mâncătorii de cartofi”, precum şi lucrări din perioada de creaţie timpurie.
Spaţiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiecţii 360, organizat împreună cu Palas Campus Iaşi pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanţă de Palatul Culturii. MINA Pop Up va avea loc la Iaşi între 13 iunie şi 10 septembrie, perioadă în care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive şi instalaţii interactive.
Spectacolul „Van Gogh” este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său şi oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez. Citatele selecţionate din corespondenţa lui Van Gogh aduc o notă personală şi profundă în naraţiune, făcând experienţa şi mai intimă şi emoţionantă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Această expoziţie imersivă, creată de studioul multi premiat Les Ateliers Nomad, cu muzica originală semnată de Alexei Ţurcan, nu este doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă şi emoţionantă în universul său creativ. Utilizând tehnologia de ultimă generaţie şi proiecţiile impresionante, producţia îmbină arta cu inovaţia pentru a aduce la viaţă celebrele opere ale lui Vincent Van Gogh.
În cadrul muzeului MINA din Bucureşti, spectacolul a fost deja văzut şi apreciat de un public numeros, format din 4000 de copii şi adulţi. „Suntem extrem de mândri că, în doar 3 luni, spectacolul Van Gogh a fost atât de bine primit de către publicul nostru. În special, ne bucură numărul mare de copii cărora reuşim să le stârnim interesul pentru un produs cultural şi educativ. Acesta este şi unul dintre motivele principale pentru care am decis să extindem graniţele muzeului şi să lansăm o ediţie itinerantă în ţară, pentru a aduce această formă inovatoare de educaţie cât mai aproape de cât mai mulţi oameni”, spun fondatorii MINA.
Spectacolul Van Gogh are o durată de 20 de minute şi va fi inclus într-un program ce va cuprinde încă alte două spectacole, care vor fi anunţate în curând. Biletul pentru adulţi costă 40 de lei, iar cel pentru copii 30 de lei. Biletele sunt disponibile pentru achiziţionare pe site-ul MINA, iar pentru mai multe informaţii şi detalii despre programare, vă invităm să ne vizitaţi pe https://www.minamuseum.com/minapopup/.
Parteneri principali: George.BCR, Kaufland Romania.
Parteneri secundari: Daikin şi Epson.
Găzduit de: Palas Campus Iaşi, Iulius Mall Cluj şi Iulius Town Timişoara, centrele de shopping, office şi entertainment dezvoltate de compania IULIUS în cele trei oraşe.
Despre MINA
MINA este primul spaţiu imersiv din România şi cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta şi tehnologia într-un spaţiu senzorial pentru toate vârstele şi are ca scop creşterea consumului cultural şi a calităţii producţiei culturale în România. Prin acest spaţiu multifuncţional, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, extindem graniţele colaborărilor multidisciplinare şi internaţionale care sprijină inovaţia şi digitalizarea. MINA este un proiect conceput de One Night Gallery şi Le Petit. Partenerii proiectului sunt George.BCR, Kaufland România, Epson România, NVIDIA şi Schweppes.
În 2024, MINA a lansat MINA Pop Up, ediţia itinerantă ce aduce arta digitală şi noile tehnologii în trei mari oraşe din România: Cluj-Napoca (19 aprilie - 2 iunie), Iaşi (10 iunie - 10 septembrie) şi Timişoara (18 septembrie - 31 decembrie).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe