Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iaşi, din 13 iunie. Ce este şi unde îl poţi vedea

  • Spectacolul imersiv „Van Gogh” va fi adus în premieră la Iaşi, pe 13 iunie.
  • Spectacolul va putea fi urmărit în cadrul MINA Pop Up, ediţia itinerantă a muzeului imersiv al noilor arte, MINA, prezentat de George.BCR
  • Peste 80 de opere create de Van Gogh, picturi, desene şi schiţe, au fost selectate pentru realizarea spectacolului.
524 afișări
Imaginea articolului Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iaşi, din 13 iunie. Ce este şi unde îl poţi vedea

Primul spectacol imersiv Van Gogh la Iaşi, din 13 iunie. Ce este şi unde îl poţi vedea

Printre operele ce vor putea fi admirate se numără renumitele „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Irişi” şi „Mâncătorii de cartofi”, precum şi lucrări din perioada de creaţie timpurie.

Spaţiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiecţii 360, organizat împreună cu Palas Campus Iaşi pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanţă de Palatul Culturii. MINA Pop Up va avea loc la Iaşi între 13 iunie şi 10 septembrie, perioadă în care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive şi instalaţii interactive.

Spectacolul „Van Gogh” este inspirat din scrisorile lui Van Gogh către fratele său şi oferă publicului o incursiune captivantă în operele celebrului artist olandez. Citatele selecţionate din corespondenţa lui Van Gogh aduc o notă personală şi profundă în naraţiune, făcând experienţa şi mai intimă şi emoţionantă.

Această expoziţie imersivă, creată de studioul multi premiat Les Ateliers Nomad, cu muzica originală semnată de Alexei Ţurcan, nu este doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă şi emoţionantă în universul său creativ. Utilizând tehnologia de ultimă generaţie şi proiecţiile impresionante, producţia îmbină arta cu inovaţia pentru a aduce la viaţă celebrele opere ale lui Vincent Van Gogh.

În cadrul muzeului MINA din Bucureşti, spectacolul a fost deja văzut şi apreciat de un public numeros, format din 4000 de copii şi adulţi. „Suntem extrem de mândri că, în doar 3 luni, spectacolul Van Gogh a fost atât de bine primit de către publicul nostru. În special, ne bucură numărul mare de copii cărora reuşim să le stârnim interesul pentru un produs cultural şi educativ. Acesta este şi unul dintre motivele principale pentru care am decis să extindem graniţele muzeului şi să lansăm o ediţie itinerantă în ţară, pentru a aduce această formă inovatoare de educaţie cât mai aproape de cât mai mulţi oameni”, spun fondatorii MINA.

Spectacolul Van Gogh are o durată de 20 de minute şi va fi inclus într-un program ce va cuprinde încă alte două spectacole, care vor fi anunţate în curând. Biletul pentru adulţi costă 40 de lei, iar cel pentru copii 30 de lei. Biletele sunt disponibile pentru achiziţionare pe site-ul MINA, iar pentru mai multe informaţii şi detalii despre programare, vă invităm să ne vizitaţi pe https://www.minamuseum.com/minapopup/.

Parteneri principali: George.BCR, Kaufland Romania.

Parteneri secundari: Daikin şi Epson.

Găzduit de: Palas Campus Iaşi, Iulius Mall Cluj şi Iulius Town Timişoara, centrele de shopping, office şi entertainment dezvoltate de compania IULIUS în cele trei oraşe.

Despre MINA

MINA este primul spaţiu imersiv din România şi cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Muzeul combină arta şi tehnologia într-un spaţiu senzorial pentru toate vârstele şi are ca scop creşterea consumului cultural şi a calităţii producţiei culturale în România. Prin acest spaţiu multifuncţional, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, extindem graniţele colaborărilor multidisciplinare şi internaţionale care sprijină inovaţia şi digitalizarea. MINA este un proiect conceput de One Night Gallery şi Le Petit. Partenerii proiectului sunt George.BCR, Kaufland România, Epson România, NVIDIA şi Schweppes.

În 2024, MINA a lansat MINA Pop Up, ediţia itinerantă ce aduce arta digitală şi noile tehnologii în trei mari oraşe din România: Cluj-Napoca (19 aprilie - 2 iunie), Iaşi (10 iunie - 10 septembrie) şi Timişoara (18 septembrie - 31 decembrie).


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici