Principalele grupuri media româneşti vor utiliza SATI pentru măsurarea oficială a traficului online

MediaPRO Interactiv, ProTV SA, Gazeta Online, Intact Media Grup, Internet Corp şi Realitatea-Caţavencu vor utiliza în relaţia cu publicul, cu clienţii şi agenţiile de publicitate datele oferite de sistemul de măsurare oficială a traficului online, SATI, efectuat de BRAT, informează un comunicat.

Urmărește
32 afișări
Imaginea articolului Principalele grupuri media româneşti vor utiliza SATI pentru măsurarea oficială a traficului online

Principalele grupuri media româneşti vor utiliza SATI pentru măsurarea oficială a traficului online

Grupurile de media au luat de comun acord decizia de a utiliza doar datele SATI (Studiul de Audienţă şi Trafic pe Internet), efectuat de BRAT (Biroul Român de Audit al Tirajelor). Iniţiativa este susţinută şi de Ringier România, care urmează să ia o decizie privind implementarea efectivă a acesteia în perioada următoare.

Prin urmare, SATI va fi folosit ca etalon oficial de măsurare a performanţelor de trafic ale tuturor site-urilor editate de participanţii la aceasta decizie comună, semnatarii renunţând treptat, începând de luni, la utilizarea şi invocarea oficială a altor sisteme de măsurare a traficului online.

Semnatarii sunt de acord că decizia nu ţine de suspiciuni legate de măsurătorile efectuate cu ajutorul altor sisteme, care au fost foarte utile pentru stadiul în care s-a aflat piaţa de online până la lansarea SATI. Este vorba strict de o chestiune principială, care ţine de logica de business: traficul site-urilor din România nu poate fi măsurat oficial decât de un sistem administrat, auditat şi controlat strict de o organizaţie independentă.

Din partea grupurilor media menţionate, decizia de a utiliza doar datele SATI în relaţia cu publicul, cu clienţii şi agenţiile de publicitate, este semnată de Robert Berza, Internet Business Unit ProTV SA, Bogdan Gavrila, director new media Intact Media Grup, Orlando Nicoară, director general MediaPRO Interactiv, Augustin Roman, director executiv Gazeta Online, Mihai Seceleanu, director general Internet Corp, Dragoş Stanca, Managing Director New Media Realitatea-Caţavencu, şi Claudiu Şerban, Deputy General Manager Ringier România.

Piaţa dispune, încă de la sfârşitul anului trecut, de SATI, un instrument independent, un etalon acceptat de întreaga industrie şi care este deţinut de organizaţia profesională a celor mai importanţi playeri media, Biroul Român de Audit al Tirajelor. SATI a fost testat, îmbunătăţit şi şi-a dovedit performanţele timp de 12 luni, fiind acum un sistem matur şi credibil.

Pentru înlăturarea oricărei rezerve legate de transparenţa rezultatelor de trafic, Departamentul Internet al BRAT a analizat şi aprobat în unanimitate, în şedinţa din 4 noiembrie 2008, propunerea depusă de Realitatea-Caţavencu, Ringier, MediaPro şi Gazeta Online ca rezultatele furnizate de SATI să fie publicate şi în ritm zilnic şi săptămânal, nu doar lunar.

"Este o decizie firească a unei pieţe ajunse la maturitate. Industria de publicitate nu poate utiliza pentru măsurarea performanţelor sale decât un sistem independent, o sursă unică şi acceptată de întreaga industrie. La fel ca şi în alte ţări cu un mediu online dezvoltat, şi în România, pentru tranzacţionarea spaţiului publicitar va fi utilizat un etalon de măsură furnizat de o sursă independentă, care furnizează date corecte, credibile, comparabile pentru toţi membrii săi", a declarat Arina Ureche, Director General BRAT.

Ca urmare a acestei decizii, codurile tuturor celorlalte sisteme de măsurare a traficului pe Internet folosite până în prezent vor fi eliminate, treptat, din paginile tuturor produselor web ale companiilor şi grupurilor media semnatare, acestea urmând să implementeze şi să facă publice în relaţiile contractuale şi oficiale numai rezultatele furnizate şi auditate de sistemul SATI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici