Pro TV a obţinut premiul de excelenţă al National Association of Broadcasters

Pro TV a obţinut premiul de excelenţă al National Association of Broadcasters (NAB), care recompensează profesionalismul în televiziune şi implicarea acesteia în problemele comunităţii, pentru campaniile sociale desfăşurate de "Ştirile Pro TV" în ultimii doi ani, informează postul de televiziune.

Urmărește
445 afișări
Imaginea articolului Pro TV a obţinut premiul de excelenţă al National Association of Broadcasters

Pro TV a obţinut premiul de excelenţă al National Association of Broadcasters (NAB)

Înfiinţat în 1995, International Broadcasting Excellence Award se acordă broadcaster-ilor internaţionali, pentru inovaţie tehnică şi implicarea socială în problemele comunităţii.

Rezultatele campaniilor "Stop torturării animalelor", "Tu ştii ce mai face copilul tău?", "Există viaţă după moarte" şi "România, mare defrişare" au impresionat juriul, care a decis să le acorde marele premiu. "Ştirile Pro TV" au demonstrat astfel că nu sunt doar o adevărată şcoală de jurnalism, ci şi un important factor de decizie în ceea ce priveşte viaţa comunităţii.

Campania "Stop torturării animalelor" a determinat promulgarea unei noi legi de protecţie a animalelor, care prevede amenzi usturătoare, de până la 10.000 lei şi închisoare până la un an, pentru cei care le torturează. Noua lege a necuvântătoarelor a fost promulgată în ianuarie 2008, devenind Legea 9/2008 - "Legea nouă de protecţie a animalelor" -, împlinind mare parte din demersul campaniei de responsabilitate socială a Pro TV.

Unul dintre cele mai importante efecte ale campaniei "Tu ştii ce mai face copilul tău?", iniţiată de "Ştirile Pro TV", este proiectul legislativ privind protecţia minorilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Proiectul, depus deja în Parlament, prevede obligativitatea părinţilor care părăsesc România pentru o perioadă mai mare de şase luni de a anunţa Serviciul Social al Primăriei din localitatea de reşedinţă, în caz contrar urmând să primească o amendă de 1.000 de lei.

"Există viaţă după moarte", campania care a arătat că transplantul şi donarea de organe sunt vitale, a reuşit, conform Agenţiei Naţionale pentru Transplant, să mărească cu 50% numărul donatorilor în 2008 şi a determinat Ministerul Sănătăţii să ia în calcul înfiinţarea Registrului Donatorilor de Măduvă, România fiind una din puţinele ţări europene care nu are acest registru.

"România, mare defrişare", într-un demers jurnalistic extraordinar, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că ne aflăm pe marginea prăpastiei în ceea ce priveşte problema pădurilor şi a împăduririlor, presând autorităţile să vină cu o soluţie pentru a rezolva aceste probleme.

În anii anteriori, International Broadcasting Excellence Awards a fost câştigat de televiziuni din ţări precum Japonia, India, Brazilia, Argentina, Franţa şi Canada, pentru activităţile sociale desfăşurate în comunitate: lupta împotriva încălzirii globale, strângeri de fonduri pentru oamenii străzii şi pentru cei cu probleme de sănătate, mobilizări de forţe pentru cei loviţi de dezastre naturale sau alte activităţi caritabile.

Înfiinţată în 1922, la Chicago, National Association of Broadcasters este o asociaţie care reprezintă televiziunile şi posturile de radio din Statele Unite ale Americii. Asociaţia are în portofoliu, în momentul de faţă, peste 8.300 de televiziuni şi radiouri.

Anual, National Association of Broadcasters organizează conferinţe şi seminarii despre noile tehnici şi tendinţe în materie de tehnică (echipamente) şi content (conţinut) pentru televiziunile din întreaga lume. Încă din 1995, Pro TV a participat în fiecare an la aceste evenimente, aducând astfel pe piaţa tv din România ultimele noutăţi şi inovaţii tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici