În discursul rostit cu prilejul ceremoniei de decorare a unor foşti şi actuali jurnalişti din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la primul semnal radiofonic în România, şeful statului a felicitat SRR pentru vârsta pe care o împlineşte.
Potrivit şefului statului această vârstă a radioului public reprezintă maturitatea într-un domeniu în care foarte puţine instituţia media ajung să-şi desfăşoare pentru atâţia ani activitatea.
"Radioul (public – n.r.) nu a fost numai un mijloc de a-i informat şi culturaliza pe români ci şi o pagină de istorie (…) Radioul este şi o carte de istorie, care a reţinut, pe benzile magnetice, momente de bucurie, momentele de extaz şi momentele de necaz ale românilor", a spus Băsescu.
La rândul ei preşedintele-director general al SRR a declarat că distincţiile primite onorează şi obligă instituţia de a rămâne pe mai departe un etalon în peisajul media românesc. Ea a adăugat că instituţia îşi propune să continue cel puţin încă 80 de ani să facă ceea ce a făcut până acum pentru români.
La finalul ceremoniei Traian Băsescu a ţinut să menţioneze că Paul Grigoriu nu a putut să fie prezent la Cotroceni, fiind în provincie. Şeful statului i-a adresat acestuia felicitări pentru vârsta pe care o împlineşte radioul public şi pentru "ieşirea dânsului" dintre figurile importante ale mass-media româneşti, odată cu pensionarea.
În încheiere preşedintele Traian Băsescu a ciocnit o cupă de şampanie cu cei prezenţi.
Maria Ţoghină, preşedinte-director general al SRR, Paul Grigoriu şi Octavian Vintilă au primit Ordinul Naţional "Serviciu Credincios" în grad de Cavaler; Titus Andrei, Ilie Dobre, Marilena Dumitrescu, Gheorghe Enache, Cătălin Gomboş şi Adrian Valentin Soare Mihai au primit Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler; Alexandra Arzoiu, Grigore Constantinescu, Irina Hasnaş şi Despina Viorica Petecel au primit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, categoria muzică, iar Roza-Claire Jeanne Lutic, Ioana Măsariu şi Carmen Adriana Velcu au primit Ordinul Cultural în grad de Cavaler, categoria promovarea culturii.