Profitul EBITDA al CME în România a crescut anul trecut cu 20%, la 112 milioane de dolari

Central European Media Enterprises (CME) a înregistrat anul trecut un profit EBITDA în România de 111,78 milioane de dolari, în urcare cu 20,% faţă de anul 2007, în timp ce la nivel de grup creşterea a fost de 3,8%, la 345,68 milioane de dolari.

Urmărește
51 afișări
Imaginea articolului Profitul EBITDA al CME în România a crescut anul trecut cu 20%, la 112 milioane de dolari

Profitul EBITDA al CME în România a crescut anul trecut cu 20%, la 112 milioane de dolari

Câştigul înainte de calcularea dobânzii, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) al operaţiunilor din România a fost de 93,07 milioane de dolari în 2007, respectiv de 323,45 milioane de dolari la nivel de grup, se arată în raportul financiar al CME.

"Anul 2008 a fost extraordinar pentru activităţile noastre principale, în pofida unui trimestru patru dificil. Sunt deosebit de mulţumit de performanţa operaţiunilor noastre din România şi Cehia, care au anunţat cele mai bune rezultate de până acum. Într-un climat în care companiile din întreaga lume se confruntă cu probleme, rămânem lideri pe pieţele noastre", a declarat Adrian Sârbu, preşedinte şi director operaţional al CME.

Veniturile nete în România au crescut anul trecut cu 27,5%, la 274,63 milioane de euro, de la 215,4 milioane de euro în 2007.

CME deţine în România posturile PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România, ultimul fiind preluat la finele anului 2007.

Grupul CME a avut anul trecut venituri nete de 1,02 miliarde de dolari, în creştere cu 20,5% de la 838,85 milioane de dolari.

În ultimele trei luni ale anului, profitul EBITDA în România a înregistrat o scădere la 30 milioane de dolari, cu 16,6% mai puţin faţă de 36 milioane de dolari în trimestrul al patrulea din 2007.

Câştigul EBITDA al grupului a scăzut în ultimul trimestru cu 27,8%, la 93,6 milioane de dolari, de la 129,76 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Veniturile nete ale activităţilor din România, în ultimul trimestru al anului, au coborât, uşor la 77,5 milioane de dolari, de la 79,4 milioane de dolari în perioada similară din 2007, în timp ce grupul a raportat 291,5 milioane de dolari, cu 3% mai puţin faţă de 300,5 milioane de dolari în perioada octombrie-decembrie 2007.

Pentru anul 2009, CME se aşteaptă la un climat economic dificil, însă consideră că va rămâne lider pe pieţele pe care activează, ca urmare a măsurilor de reducere a costurilor operaţionale şi cheltuielilor de investiţii.

"Anul 2009 va fi dificil întrucât vom fi afectaţi de condiţii macroeconomice adverse. Am luat măsuri agresive de reducere a costurilor operaţionale şi chltuielilor de investiţii şi vom face demersuri pentru maximizarea veniturilor şi lichidităţilor. Ne aşteptăm să ieşim din criza economică în poziţia de lideri ai pieţelor pe care suntem prezenţi şi să revenim la parcursul de creştere", a spus Adrian Sârbu.

Grupul operează mari reţele de televiziune în şase state din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie totală de 97 milioane de persoane.

Posturile de televiziune ale companiei sunt localizate în Bulgaria (TV2 şi Ring TV) Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport), România (PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV), Slovakia (Markíza, Nova Sport), Slovenia (POP TV şi Kanal A) şi Ucraina ( Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino).

CME este listată la bursa electronică Nasdaq, din Statele Unite, precum şi la Bursa de Valori de la Praga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici