Proiect al Teatrului „Marin Sorescu”: Decameronul, în viziunea a 100 de regizori din 100 de ţări

O sută de texte din „Decameronul” lui Giovani Boccacio, în viziunea a 100 de regizori din 100 de ţări, sunt interpretate de actorii trupei craiovene de la Teatrul „Marin Sorescu”.

Urmărește
101 afișări
Imaginea articolului Proiect al Teatrului „Marin Sorescu”: Decameronul, în viziunea a 100 de regizori din 100 de ţări

Proiect al Teatrului Marin Sorescu: Decameronul, în viziunea a 100 de regizori din 100 de ţări

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, toate cele 100 de episoade ale proiectului vor fi reunite într-un spectacol maraton de 25 de ore, ce va avea loc în luna iunie.

„Proiectul face un arc în timp într-un mesaj universal al speranţei. Giovani Boccaccio a scris în Decameronul său 100 de poveşti pentru ca lumea să depăşească o epidemie de ciumă. Acum, după 500 de ani, pe timpul pandemiei, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, într-o încercare similară de rezilienţă, invită lumea teatrală să se alăture proiectului The Hektomeron, ai cărui parteneri principali sunt Ministrul Culturii şi Institutul Cultural Român”, se arată în comunicat.

Actorii trupei craiovene vor juca cele 100 de poveşti în limba română cu subtitrare în engleză, iar regizorii din ţări precum Ucraina, India, Brazilia, Danemarca, Chile, Sudan, Elveţia sau Republica Moldova îşi vor pune amprenta în transmiterea mesajului, într-o reprezentare personală. În plus, în cadrul proiectului vor fi prezentaţi actori, scenografi, dramaturgi şi teatre din ţările participante, într-un proces de afirmare a identităţii culturale.

Hektomeron are 3 părţi, prima desfăşurându-se între 15 ianuarie şi 24 aprilie. În cadrul acesteia, cei 100 de regizori lucrează cu actorii trupei craiovene pentru a oferi publicului, în fiecare seară, Live pe site-ul proiectului, câte o poveste a Decameronului. Primul episod a fost realizat de regizorul italianul Enrico Bonavera şi actorul Adrian Andone, la data de 15 ianuarie. Următorul episod este pus în scenă de regizorul din Venezuela César Manzano şi actorul Nicolae Vicol şi are loc marţi, 30 martie, de la ora 22.30 EET.

Partea a doua a proiectului, programată între 1 februarie şi 15 iunie, strânge şi publică testimoniale aparţinând mai multor artişti şi companii de teatru din cele 100 de ţări participante.

Între 1 şi 21 iunie se derulează partea a treia şi ultima a proiectului. Cele 100 de episoade sunt adunate într-un spectacol maraton de 25 de ore. Reprezentaţia va începe la data de 21 iunie şi va fi transmisă live pe pagina proiectului, cât şi pe ecrane led amplasate în mai multe oraşe ale ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici