Proiect românesc, susţinut de Sundance Documentary Film Program

"Şcoala noastră", de Mona Nicoară, face parte dintre cele 20 de proiecte cinematografice din toată lumea care beneficiază de sprijin financiar şi de creaţie din partea Sundance Documentary Film Program, informează screendaily.com.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului Proiect românesc, susţinut de Sundance Documentary Film Program

Proiectul "Şcoala noastră", de Mona Nicoară, susţinut de Sundance Documentary Film Program (Imagine: Luiza Puiu)

"Şcoala noastră/ Our School", care spune povestea unor copii romi ce încearcă să se integreze într-o şcoală din Transilvania, a obţinut sprijin la categoria producţie/postproducţie.

La aceeaşi categorie au mai primit sprijin şi proiecte precum "Delta Boys", de Andrew Berends (SUA, Nigeria), care vorbeşte despre conflictele armate din Delta Nigerului, şi "Out in the Silence", de Joe Wilson şi Dean Hamer, care abordează controversa creată de anunţul căsătoriei a două persoane de acelaşi sex într-un sat din Pennsylvania.

Proiectul Monei Nicoară este estimat să fie finalizat în 2009. Nicoară a lucrat ca producător asociat la documentarul "Children Underground" (2001), nominalizat la Oscar, care tratează problemele copiilor străzii din Bucureşti.

Sundance Documentary Film Program a mai acordat sprijin şi pentru dezvoltarea unor proiecte din ţări precum Tanzania, Chile, Franţa şi Iordania.

Aproximativ 800 de cineaşti din peste 70 de ţări au depus proiecte pentru a beneficia de finanţare prin Sundance Documentary Film Program. Numărul de înscrieri a fost dublu faţă de anul trecut.

Programul Sundance Documentary Film Program susţine proiecte care prezintă probleme legate de drepturile omului în lumea întreagă.

"Filmele finanţate în această sesiune spun poveşti despre perseverenţă şi demnitate în faţa unora dintre cele mai mari provocări ale timpurilor moderne", a declarat directorul Documentary Film Program, Cara Mertes.

"De la jurnalişti şi avocaţi care se luptă cu criminali internaţionali până la oameni care locuiesc într-un mic oraş american şi se confruntă cu homofobia, aceste proiecte dau o nouă dimensiune ideii de documentar", a adăugat aceasta.

Cineaştii ale căror proiecte au fost selectate vor beneficia de sprijin creativ timp de un an, având acces la laboratoare, filmele fiindu-le proiectate în cadrul unor sesiuni speciale. De asemenea, aceştia beneficiază şi de consultaţii din partea unor experţi.

Datele-limită pentru următoarele înscrieri sunt 9 februarie şi 7 iulie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici