Proiecte româneşti la Sunny Side of the Doc

Proiecte de Alexandru Solomon şi Hanno Hoefer participă la unul dintre cele mai prestigioase târguri de film documentar, Sunny Side of the Doc, care se desfăşoară în La Rochelle, între 24 şi 27 iunie, România fiind reprezentată de 20 de proiecte.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Proiecte româneşti la Sunny Side of the Doc

Proiecte româneşti la Sunny Side of the Doc

Prima participare a României la târgul de film documentar este organizată de Asociaţia profesioniştilor de film documentar, DocuMentor, iar la târg participă 20 de proiecte şi documentare.

Astfel, la categoria Proiecte în dezvoltare participă, sub umbrela DocuMentor, "My Beautiful Dacia" şi "Ping in Bucharest", ambele fiind proiecte ale Hi Film şi reprezentând România, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Solomon participă însă la târg şi cu proiectul francez al SEPPIA cu proiectul "Capitalisme a l"Est-La Reccette secrete", un film realizat în jurul ideii potrivit căreia Ceauşescu s-ar întoarce la putere, după 15 ani de la moartea sa.

"My Beautiful Dacia", realizat în colaborare cu Ştefan Constantinescu şi Julio Soto, spune povestea trecerii României de la comunism la capitalism, prin prisma "automobilului naţional", Dacia. Proiectul a primit deja finanţări de 25.000 de euro din partea Centrului Naţional al Cinematografiei şi de 20.000 de euro din partea TVR.

"Ping in Bucharest" realizat de Solomon împreună cu Katharina Copony, spune povestea imigranţilor chinezi din România.

Hanno Hoefer participă cu proiectul "Dimineaţa pe răcoare" al Mobra Films, un documentar despre cântăreţii tradiţionali. De asemenea, mai este înscris la târg proiectul lui Florin Iepan, "Odessa", despre ocuparea bazei militare româneşti de la Odessa de către forţele sovietice.

Tot la categoria Proiecte în dezvoltare mai participă "6/49" de Mara Nicolescu şi Stéphane Luçon, "7,...grade pe scara Richter" de Ciprian Panaite şi Corina Badea, despre clădirile care riscă să se prăbuşească la un cutremur mai puternic, "Inima Reginei Maria" de Corina Radu, care vorbeşte de faptul că, din 1971, inima reginei Maria stă în Muzeul de Istorie, într-o cutie de plastic, "Constantin şi Elena" de Andrei Dăscălescu, despre viaţa unui cuplu care a rezistat timp de 54 de ani, "Counting Sheep" de Dieter Auner, despre un cioban care încearcă să păstreze vechile obiceiuri, în ciuda schimbărilor politice pe care le-a resimţit România şi, implicit, micul său sat.

Prezenţa românească la Sunny Side 2008 presupune şi organizarea unei mese rotunde cu participare internaţională pe tema locului şi rolului documentarului românesc în peisajul internaţional de gen şi proiecţii de film precum "Podul de flori" de Thomas Ciulei, "Bela Lugosi-Vampirul căzut" de Florin Iepan şi "Război pe calea undelor" de Alexandru Solomon.

De asemenea, în pregătirea participării la Sunny Side of the Doc, DocuMentor a editat o broşură şi va produce un DVD de prezentare a celor mai semnificative documentare româneşti şi a proiectelor în lucru, în căutarea partenerilor străini.

Pentru prima dată, România va avea stand propriu la Sunny Side of the Doc, iar producătorii români vor putea prezenta portofoliul de proiecte unor co-producători sau televiziuni străine, în vederea unor eventuale parteneriate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici