Proiecţie de film într-un amfiteatru din Salina Turda, aflat la o adâncime de 80 de metri

Filmul "Până în zori", regizat de Goran Paskaljevic, va fi proiectat, vineri, în amfiteatrul din mina Rudolf din Salina Turda, aflată la o adâncime de 80 de metri, vizionarea, care este o premieră, fiind permisă tuturor vizitatorilor, pe baza biletului de intrare.

Urmărește
463 afișări
Imaginea articolului Proiecţie de film într-un amfiteatru din Salina Turda, aflat la o adâncime de 80 de metri

Proiecţie de film într-un amfiteatru din Salina Turda, aflat la o adâncime de 80 de metri (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de reprezentanţii Salinei Turda, aceasta va găzdui pentru prima dată o proiecţie de film, "evenimentul având rolul de a readuce bucuria trăirii experienţei cinematografice într-un oraş în care marile ecrane au fost date uitării".

Astfel, vineri, de la ora 18.00, va fi proiectat filmul sârbo-croato-francez "Până în zori"(2012), în amfiteatrul minei Rudolf, la 80 de metri sub pământ.

Filmul sârbului Goran Paskaljevic a fost distins cu Premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film Palm Springs din California.

Participarea la proiecţie este permisă tuturor vizitatorilor salinei, pe baza biletului de intrare.

Următorul film se va difuza în Salina Turda în 16 august.

Directorul Salinei Turda, Vasile Nemeş, a subliniat, în comunicat, că prin seria de proiecţii care vor fi organizate în salină se va încerca "readucerea filmului pe agenda locuitorilor" oraşului.

"Odată cu închiderea cinematografului din Turda, s-a pierdut unul dintre elementele care dădeau viaţă oraşului. De aceea, prin seria de proiecţii pe care le vom organiza în salină, vom încerca să readucem filmul pe agenda locuitorilor urbei. Peliculele pe care le-am ales pentru difuzare vor avea, în acelaşi timp, şi o funcţie de educare a publicului datorită subiectelor abordate şi problemelor pe care le ridică. Acest eveniment s-a născut din dorinţa de a da încă o întrebuinţare salinei, aceea de spaţiu cultural în care oamenii îşi petrec timpul în mod plăcut", a afirmat Nemeş.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană.

Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în 1992.

În perioada 2008-2010, ea a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată, în ianuarie 2010, în prezenţa premierului de atunci, Emil Boc, şi a ministrului Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.

De la deschiderea din 1992 până în prezent, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ 2 milioane de turişti români şi străini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici