Proiectul "Băile Culturale Herculane" pregăteşte relansarea celebrei staţiuni

"Băile Culturale Herculane" este un proiect care adună o serie de invitaţi din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică şi film, cu scopul de a reactiva un spaţiu cândva celebru ca destinaţie turistică, arată un comunicat de presă.

Urmărește
430 afișări
Imaginea articolului Proiectul "Băile Culturale Herculane" pregăteşte relansarea celebrei staţiuni

Proiectul "Băile Culturale Herculane" pregăteşte relansarea celebrei staţiuni

Invitaţii se vor afla la Băile Herculane între 27 august şi 2 septembrie, iar organizatorii vin cu promisiunea că "bagă în priză artistică o localitate istorică şi fac asta «with a splash»".

Proiectul "Băile Culturale Herculane" urmăreşte includerea spaţiului din Caraş-Severin în Patrimoniul Mondial UNESCO, aşa cum merită să fie recunoscut.

În program sunt picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu şi ateliere cu artişti vizuali şi arhitecţi ca Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru şi Ovidiu Hrin. Din punct de vedere muzical, sunt anunţate recitaluri în jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan şi Tavi Scurtu. În plus sunt pregătite proiecţii de film în aer liber cu Cinemobilul, "tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi şi prietenie", se arată în comunicat.

"Punem un picior în pragul degradării culturale şi sociale, atragem atenţia asupra situaţiei dezolante a patrimoniului milenar din Băile Herculane, reactivăm spaţii publice în aşteptare cu picturi murale şi intervenţii care vor repune Băile Herculane pe hărţile culturale de azi şi hrănim un optimism civic vital pentru a produce o schimbare atât de necesară într-un sit istoric şi într-un spaţiu mitic precum Băile Herculane, care se află aici de pe vremea când se scălda împăratul Traian în ele (ba unii zic că şi Hercule însuşi)", explică organizatorii.

Asociaţia Culturală pentru Intervenţie Artistică (ACIA), Asociaţia Locus, Asociaţia Launloc, Cinemobilul, Primăria Băile Herculane sunt cei care gestionează proiectul cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici