- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (14.05.2008, 13:19)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul "BOLT" va reprezenta România la Bienala de Arhitectură de la Veneţia
Proiectul "BOLT", propus de o echipă de arhitecţi printre care se numără şi Mariana Celac şi Şerban Sturdza, va reprezenta România la cea de-a 11-a ediţie a Bienalei de Arhitectură de la Veneţia, transmite Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC).
Urmărește
222 afișări
Proiectul "BOLT" va reprezenta România la Bienala de Arhitectură de la Veneţia
Proiectul intitulat "BOLT" a fost propus de o echipă formată din: Mariana Celac, Şerban Sturdza, Ştefan Bortnowski, Iulian Ungureanu, Sebastian Ionescu şi Klaus Birthler.
Acesta a fost desemnat câştigător la concursul organizat de MCC, de un juriu format din: Virgil Niţulescu, secretarul general al MCC - preşedinte al juriului, Ruxandra Demetrescu, rectorul Universităţii de Arte Plastice, Ştefan Lungu, preşedintele Uniunii Arhitecţilor din România, Iulia Stanciu şi Marius Marcu - Lăpădat, comisarul participării României la Bienala de Arhitectură de la Veneţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Juriul a deliberat marţi, desemnând câştigătorul dintr-un număr de şapte proiecte depuse pentru amenajarea Pavilionului României la ediţia din 2008 a Bienalei.
Proiectul "BOLT", este un proiect de "expunere", care va lega elementele de arhitectură tradiţională cu direcţiile high-tech şi arhitectura modernă, explică Mariana Celac, unul dintre autorii lucrării.
Potrivit Marianei Celac, proiectul este unul de expunere, care va avea mai mulţi invitaţi - arhitecţi, artişti plastici şi meşteri populari - care-şi vor prezenta lucrările. "«BOLT» încearcă să arate cum meşteşugurile şi arhitectura tradiţională foarte specială a acestor locuri se poate lega de direcţiile high-tech, de direcţiile cele mai avansate din arhitectura mondială", a declarat pentru MEDIAFAX Mariana Celac.
În acest sens, proiectul are două părţi - o instalaţie centrală care trimite la meşteşugurile tradiţionale, la spiritul arhitecturii tradiţionale, şi o expunere perimetrală, care prezintă diverse lucrări noi.
"Legătura între cele două părţi se stabileşte prin «BOLT», şurub, balama, un mecanism care este foarte sigur, dar şi mobil, dinamic, reversibil. Boltul leagă cele două elemente, tradiţia cu gândirea şi reflexia arhitecturii moderne", a mai precizat Celac.
Potrivit MCC, echipa proiectului "BOLT" nu a precizat încă bugetul necesar desfăşurării lui, însă în bugetul Ministerului este prevăzută o sumă de 600.000 de lei pentru finanţarea participării României la Bienala de la Veneţia.
În acest an, Bienala de Arhitectură de la Veneţia se va organiza 14 septembrie - 23 noiembrie. Tema ediţiei din acest an a manifestării este "OUT THERE: Architecture Beyond Building".
Ediţia din acest an a Bienalei este condusă de Aaron Betsky, care va fi ajutat de o echipă curiatorială formată din Francesco Delogu, Emiliano Gandolfi, Casey Jones, Reed Kroloff şi Saskia van Stein. Manifestarea va prezenta 65 de expoziţii naţionale, în pavilioanele din Veneţia.
Bienala de la Veneţia este una dintre cele mai importante manifestări mondiale în domeniul artei. Creată în 1893 de primăria Veneţiei, Bienala se împarte în prezent în şase secţiuni: film (Mostra), arhitectură, muzică, teatru, dans şi artă contemporană.
Bienala se desfăşoară anual, într-un an manifestarea fiind dedicată artei contemporane, pentru ca anul următor evenimentul să fie centrat pe arhitectură.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe