Proiectul cinematografic "Never let it go", de Paul Negoescu, la Jerusalem International Film Lab

Proiectul cinematografic "Never let it go", de Paul Negoescu, a fost selectat în programul The Jerusalem International Film Lab, care se va desfăşura între 5 decembrie şi iulie 2015.

Urmărește
126 afișări
Imaginea articolului Proiectul cinematografic "Never let it go", de Paul Negoescu, la Jerusalem International Film Lab

Paul Negoescu

Programul internaţional The Jerusalem International Film Lab, organizat de Şcoala de Cinematografie şi Televiziune "Sam Spiegel", va avea loc în perioada decembrie 2014 - iulie 2015, la Cinemateca din Ierusalim şi Centrul "Mishkenot Sha'ananim", Paul Negoescu participând la eveniment între 5 şi 12 decembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Proiectul românesc a fost selecţionat din 100 de propuneri, alături de alte 11 eligibile din India, Israel, Portugalia, Italia, Turcia şi Kurdistan.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România va participa pentru prima dată la Jerusalem International Film Lab, susţinând prezenţa regizorului Paul Negoescu şi a producătorului executiv Radu Stancu-Mihalcea, cu lungmetrajul "Never let it go".

Cineaştii români vor lucra asupra scenariului sub îndrumarea lui Jacques Akchoti, profesor, regizor şi scenarist de renume mondial, care a mai colaborat, printre alţii, cu Robert Bresson, J.J. Beineix şi Lars von Trier.

Jerusalem Internaţional Film Lab a fost înfiinţat în decembrie 2011, de Şcoala de Cinematografie şi TV "Sam Spiegel" din Ierusalim, pentru a sprijini şi promova dezvoltarea şi producţia proiectelor de lungmetraje ale celor mai bune tinere talente la nivel mondial.

Programul este al treilea laborator de film de acest tip din lume, alături de Sundance Institute din Statele Unite ale Americii şi Torino Film Lab din Italia. În fiecare an, laboratorul reuneşte la Ierusalim 12 talentaţi regizori şi scenarişti care se află în stadii avansate de dezvoltare ale primului sau al celui de-al doilea proiect de lungmetraj din carieră. Procesul de dezvoltare se desfăşoară pe o perioadă de şapte luni, în timpul căreia participanţii iau parte la două întâlniri de lucru cu mentorul de proiect, precum şi la întâlniri profesionale şi workshop-uri cu specialişti internaţionali din domeniu cinematografiei, producători şi distribuitori de la cele mai importante companii de film din Europa.

Laboratorul susţine şi promovează pe toată perioada desfăşurării acestuia oportunităţile de producţie ale proiectelor din program, care culminează cu un eveniment de pitching deschis publicului în cadrul căruia vor fi prezentate variantele finale ale proiectelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici