- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.06.2010, 20:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Proiectul lui Adrian Sitaru "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", finanţat de Eurimages
Cel mai nou proiect al lui Adrian Sitaru, "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", a primit, recent, o finanţare de 110.000 de euro din partea fondului Eurimages, informează un comunicat al Consiliului Europei.
Urmărește
70 afișări
Proiectul lui Adrian Sitaru (Foto) "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", finanţat de Eurimages (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Filmul lui Adrian Sitaru, care vorbeşte despre alegerile pe care personajul principal trebuie să le facă, în condiţii extreme, a fost finanţat cu 110.000 euro. "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este cel de-al doilea film de lungmetraj al lui Sitaru, urmând peliculei "Pescuit sportiv". "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este o coproducţie România-Ungaria.
Adrian Sitaru este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său "Valuri" a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea "Leopards of Tomorrow", la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007. Lungmetrajul său de debut, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Printre scurtmetrajele regizate de Sitaru se numără "Fun Fan" (2004), "Despre Biju" (2004), "A Very Bad Day" (2004), "Theodora's Life" (2004), "Biju" (2002), "O zi de Paşti" (2000), "Gândacul de bucătărie" (2000), "Tom Waits - Live in My Room" (1999), "Săpunul" (1999) şi "O experienţă biblică într-o bucătărie obişnuită".
În total, fondul Eurimages finanţează în această sesiune 14 coproducţii europene, cu fonduri totale de 4.780.000 de euro. Printre acestea se numără cel mai recent proiect al lui Lars Von Trier, "Melancholia", şi filmul "This Must Be the Place", de Paolo Sorrentino, realizatorul aclamatului "Il Divo". Un alt proiect finanţat de fondul european este "Délivrez-moi !", de Jean-Pierre şi Luc Dardenne, căruia i se alătură "Cool Water", de Emir Kusturica.
De asemenea, Eurimages a acordat fonduri pentru distribuţia unor filme europene, dar şi pentru digitalizarea unor coproducţii. La acest ultim capitol, compania românească Strada Film a primit finanţare pentru masterizarea digitală a filmului "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", de Cătălin Mitulescu.
De la înfiinţarea lui, în 1988, fondul Eurimages a sprijinit 1.320 de coproducţii europene, cu finanţare de circa 397 de milioane de euro. Ţările membre Eurimages, în număr de 34, sunt Albania, Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia şi Ungaria.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:05
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 11:44
Ţigări în valoare de 66.600 de lei, descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse