- Home
- Cultură-Media
- CHIŞINĂU, (01.07.2011, 18:22)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Promovarea filmului istoric românesc în străinătate a început la Chişinău, cu "Restul e tăcere" - VIDEO
"Restul e tăcere", de Nae Caranfil, a fost una dintre cele trei pelicule proiectate, miercuri, la Chişinău, în cadrul unui eveniment care are ca scop promovarea filmului istoric românesc în străinătate şi care urmează să aibă loc şi în restul ţărilor vecine României, potrivit organizatorilor, CNC.
Urmărește
243 afișări
Promovarea filmului istoric românesc în străinătate a început la Chişinău, cu "Restul e tăcere" (Imagine: Mediafax Foto)
Astfel, seria de proiecţii de filme istorice româneşti va continua vara aceasta în ţările vecine - Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Ucraina.
Evenimentul este organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).
Alături de lungmetrajul "Restul e tăcere", de Nae Caranfil, cele câteva zeci de spectatori de la Cinema "Gaudeamus" din Chişinău au putut vedea, în paralel, filmul "Independenţa României".
Seria de filme a fost completată de documentarul "Maria, regina noastră" din seria "Coroana României - Regii", de Marian Baciu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Filmul "Independenţa României" a fost realizat între 1911 şi 1912. Premiera filmului mut care ilustrează războiul româno-ruso-turc din 1877 a avut loc pe 1 septembrie 1912, la cinematograful Eforie din Bucureşti.
Lungmetrajul "Restul e tăcere" de Nae Caranfil prezintă naşterea filmului "Independenţa României", fiind un regal de scene comice, decoruri grandioase şi costume de epocă, dar şi de accente dramatice şi situaţii-limită.
Cu sute de figuranţi, maşini de epocă şi costume din cele mai alese, semnate de creatoarea Doina Levintza, "Restul e tăcere" este o superproducţie, aducându-i în rolurile principale, alături de Marius Florea Vizante, pe Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta, Gruia Sandu, Valentin Popescu, Nicu Mihoc, Silviu Biriş, Petru Gavril, Vlad Zamfirescu, Samuel Tastet, Florin Zamfirescu, Alexandru Hasnaş, cu participarea extraordinară a actriţei Ioana Bulca, în rolul Aristizzei Romanescu.
"Restul e tăcere" a fost desemnat cel mai bun film la gala Gopo din 2009. Nae Caranfil a obţinut pentru "Restul e tăcere" premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de film B-EST 2008. Filmul lui Caranfil a câştigat şi premiul publicului la gala B-EST, dar şi marele premiu pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Internaţional de Film de la Paris, în 1995, şi premiul al doilea la competiţia "Hartly & Merrill International Scriptwriting Competition", Los Angeles 1999.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe